Bezvremenski klasik

Proljeće je i nosimo cvjetni uzorak pa predlažemo kako ga uvesti u garderobu

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Outfitu donosi notu ženstvenosti i elegancije

Kako proljeće stiže, i oko nas priroda počinje cvjetati, ‘cvjeta’ i garderoba, sa pregršt izbora komada sa cvjetnim printovima.


Međutim, kada je riječ o cvjetnom uzorku, tanka je linija od toga da nešto izgleda elegantno i nježno do situacije kada izgleda pomalo kićasto.


Imamo nekoliko ideja za izbjegavanje potonje situacije, tako da bez razmišljanja možete uživati u omiljenom i uvijek veselom uzorku koji je doista postao bezvremenski, a koji outfitu donosi notu ženstvenosti i elegancije.


Počnite s modnim dodacimaAko niste sigurni kako započeti s inkorporiranjem cvjetnog uzorka u vaš look, počnite s malim dodacima kao što su naušnice, narukvice, šalovi, marame i slično.


Cvjetni nakit izgleda decentno i nježno te s njime u pravilu ne možete pogriješiti.


Ne bojte se miješati cvjetne uzorkeIako zvuči pomalo strašno, nipošto nije, jer moda bi prije svega trebala biti zabavna i neopterećena pravilima.


Stoga, nemojte se bojati kombinirati različite cvjetne uzorke, ali isto tako opcija je kombiniranje različitih cvjetnih uzoraka s drugim printovima kao što su pruge ili točkice. Ključno je da ostatak vašeg outfita bude jednostavan i neutralan.


Igrajte se s bojamaCvjetni uzorci dostupni su u nizu različitih boja, stoga nema razloga za ograničavanjem samo na pastelne boje.


Eksperimentirajte s odvažnim nijansama kao što su crvena, žuta ili narančasta!


Tkanina je bitnaŠto se tiče cvjetnog uzorka, vrsta tkanine jednako je važna kao i sam uzorak.


Lagane tkanine kao što su šifon, svila ili pamuk savršene su za košulje i bluze, ali i suknje sa cvjetnim uzrokom te će lijepo izgledati na tijelu bez nepoželjnog gužvanja ili čudnog padanja.