Cvijeće za proljeće?

Komad tjedna: pronašli smo savršen proljetni blejzer

Mija Dropuljić

FOTO: Zara

FOTO: Zara

Ovaj komad jednostavno govori “proljeće”

Svim ljubiteljima mode poznata je ona kultna rečenica iz filma Vrag nosi Pradu “Cvijeće za proljeće? Revolucionarno”. No, budimo iskreni – rijetko tko ne obožava floralni print u proljeće. 


Teško mu je odoljeti. On je esencija proljetnog odijevanja i najbolje predstavlja proljetno buđenje prirode. Stoga ne trebate bježati od cvjetnog printa, dapače, potpuno ga prigrlite. Najpopularnije su definitivno haljine s motivom cvijeća, no ako su vam one dosadile, imamo za vas odličan prijedlog – blejzer s cvjetnim motivom. 


U aktualnoj ponudi high street brenda Zara pronašli smo fantastičan satenski blejzer s upečatljivim printom i divnom kombinacijom pastelnih proljetnih boja. Ovaj komad dolazi po cijeni od 49,95 eur, a možete ga kombinirati uz hlače istog printa. Kako nositi blejzer s cvjetnim motivom?


Ako se ovog proljeća odlučite za ovako upečatljiv komad, morate imati par stilskih pravila na umu. Ovo je statement komad, što znači da je zvijezda vašeg proljetnog outfita. Stoga ga trebate nositi uz decentne i bazične komade. Ako ga nosite na posao, to može biti bijela košulja i crne hlače na crtu. Međutim, ako se ne bojite boja i upečatljivih modnih kombinacija, ovaj blejzer možete nositi na dva načina. Neka ostatak komada budu u jednom ili više boja koje možemo naći na blejzeru. Primjerice, hlače mogu biti pastelno plave, dok košulja boja lavande. 


Najodvažnije među vama nosit će ovaj blejzer uz drugi cvjetni motiv. To može biti haljina ili pak hlače. Ako se odlučite za takvu kombinaciju, modni detalji neka budu neutralni.