I njima je vruće

Savjet vlasnicima pasa: Ovaj genijalni trik pomaže protiv vrućine!

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Trenutačni toplinski val otežava život svima, pa tako i našim četveronožnim prijateljimaAnnie iz Engleske i njezin hrt Lurcher su nerazdvojni, ali trenutni toplinski val koji je zahvatio Europu otežava normalan život.


Stoga je Annie morala smisliti rješenje, i to brzo.Rečeno, učinjeno, pa je Annie otišla do najbližeg diskonta i brzo kupila plišanu navlaku za termofor za svog psa.


Za to je platila protuvrijednost manje od deset eura, a zatim je u plišanu igračku umjesto termofora jednostavno stavila led i novu igračku dala umiljatom dlakavom prijatelju.


@ag_originals Best invention ever #doghacks #dogsoftiktok #dog #lurcher #greyhound ♬ Home – Speed songs ??Lurcher je isprva izgledala pomalo skeptično kada je vidjela plavog plišanog tuljana, ali kujica je vrlo brzo shvatila o čemu se radi. Samo nekoliko sekundi kasnije potpuno opuštena leži na sofi i uživa unatoč vrućini. 


Naravno, Annie je također uploadala video toga na TikTok, koji je pregledan više od 3,4 milijuna puta. Korisnici TikToka su oduševljeni, međutim mnogi od njih smatraju kako bi njihovi psi vrlo brzo uništili plišanu životinju. Koliko god Anniena ideja bila genijalna, sigurno nije za svakog psa.


I svakako nemojte zaboraviti kako ekstremne vrućine mogu biti vrlo opasne za pse. Postoji opasnost od toplinskog udara, a za razliku od ljudi, psi nemaju znojne žlijezde. Oni ispuštaju toplinu preko jezika i zato počnu dahtati kada im postane prevruće. Kada prijeti toplinski val, vlasnici pasa trebaju izbjegavati duge šetnje i po mogućnosti rashladiti svoje četveronožne prijatelje.