Vrlo jednostavno

Pečene punjene rajčice izvrsne su i kao prilog i kao samostalno jelo

Šarlota Brnčić

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Za one koji ne mogu bez mesa, poslužite ih uz slasni komad s roštilja

Ovaj recept je posebno jednostavan za pripremu pa se preporučuje i onima koji nisu vješti kuhari.


Sastojci:


  • 1 kg zrelih rajčica
  • 250 g krušnih mrvica
  • 1 žlica slanih kapara
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 1 glavica češnjaka
  • 1/2 čaše maslinovog ulja

Priprema: Nakon pranja rajčice prerežite po dužini. Uz pomoć čajne žličice izvadite pulpu i sok te sve stavite u zdjelu u koju potom dodajte prethodno dobro namočene u vodi pa sitno nasjeckane kapare, zatim peršin.


Dodajte zgnječeni češnjak te začinite solju, paprom i pokapajte malo ulja. Na kraju dodajte krušne mrvice i sve dobro promiješajte.


Ispražnjene rajčice je potrebno obilno posoliti.


U ovom trenutku od dobivene smjese u zdjeli oblikujte male kuglice.


Kuglice slažite u prazne rajčice i stavite jednu do druge u podmazan pleh da se peku na 220° najmanje sat vremena.


Rajčice će biti gotove kada se stvori zlatna korica.