Androgini rock duh

Završio je Pariški tjedan mode: Izdvajamo najnovije trendove muških kolekcija

Ivana Kocijan

Veronique Nichanian za Hermes, Foto: REUTERS

Veronique Nichanian za Hermes, Foto: REUTERS

Što će se nositi te koji će trendovi vladati u svijetu mode sljedećeg proljeća i ljeta pokazali su brojni poznati brendovi.U francuskoj prijestolnici proteklih je dana sve bilo u znaku muške mode. Tjedan muške mode zaključen je revijom brenda Celine čiji je dizajner Hedi Slimane publici predstavio kreacije koje obiluju androginim rock duhom. Dugonogi modeli u kožnatim jaknama, uskim hlačama, jaknama krokodilskog uzorka, oduševili su brojne ljubitelje mode.


Diorov dizajner Kim Jones publiku je odveo u okoliš britanske kuće, repliku kuće u kojoj se okupljao Bloomsbury Group, britanski kolektiv sastavljen od pisaca, intelektualaca i umjetnika s početka 20. stoljeća, koje Jones često navodi kao svoje uzore. Nasuprot njoj nalazila se replika Diorove kuće u Normandiji pa je revija tako povezala Francusku i Englesku.


Louis Vuitton, Foto: REUTERS


Dizajnerica Veronique Nichanian za Hermes je kreirala kolekciju koja je modele »opremila« za odlazak na ljetni odmor, pa su tako modnom pistom u središtu Pariza prošetali modeli u polo-majicama s motivima morskih konjica, sjajnim jaknama u žarkim bojama i modnim dodacima, tj. velikim torbama.


Alexandre Mattiussi za Ami, Foto: REUTERS
Modna kuća Louis Vuitton u Louvreu je odala počast pokojnom dizajneru Virgilu Ablohu, tako da su u kolekciji za proljeće/ljeto prevladavali krojevi karakteristični za njegov stil, bajkerske jakne neobičnih krojeva, pastelne nijanse, pleteni šeširi itd.


Dior. Foto: REUTERS


Revija francuskog brenda Marine Serre izgledala je poput sportskog natjecanja, točnije otvaranja Olimpijskih igara. Naime, manekeni su umjesto modnom pistom šetali atletskom stazom, raspoređeni u skupine poput sportskih reprezentacija. Kolekcija inspirirana očitom temom – sportom – predstavljena je na događanju dostupnom svima.