Miriše na proljeće

Parfemi koji podižu raspoloženje i pružaju dobar osjećaj

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Sigurno ste primijetili koliko parfemi utječu na vaš stav i raspoloženje.Kad nađemo miris koji volimo, obično se jako vežemo, ali samo na kratko. Mnogi od nas vole birati novi miris svake sezone, u nadi da će nas specifični miris vezati za određeno vrijeme i podsjećati na trenutke koje želimo pamtiti.


Ljubitelji parfema često koriste trik koji je posebno senzorijalan; prije svakog praznika kao i za bilo koju posebnu prigodu koriste jedinstven, osebujan parfem koji izaziva lijepe emocije.


Miris je sposoban pokrenuti asocijativno sjećanje događaja i osjećaja zato je važno kakav parfem birate za sebe. Istražujući komentare na parfeme, pronašli smo tri mirisne poslastice o kojima mnogi govore u superlativima, a dojmovi su usmjereni upravo na dobar osjećaj, popravljanje raspoloženja i podizanje energije.


Marc Jacobs Daisy
Iako ime ovog mirisa zvuči kao da je stvoreno za mlađu publiku, unutar ove neobične bočice umjetnički je podvig. Mješavina šumske jagode, ljubičice, gardenije i jasmina ostavlja lagan, prozračan miris koji razvedri sve koji se nađu u tom mirisnom oblaku.


FOTO/Marc Jacobs

FOTO/Marc Jacobs


Yves Saint Laurent Mon Paris


Poput neodoljive francuske slastice, Mon Paris ima savršen omjer slatkog. Crvene bobice i kruške miješaju se s bogatim sastojcima poput bijelog mošusa, pačulija i (koliko to nevjerojatno zvuči) kristalne mahovine. Rezultat je blistav, seksi miris od kojega se osjećate toliko poletno da biste zagrlili svijet.


FOTO/Yves Saint Laurent

FOTO/Yves Saint Laurent


Estee Lauder Bronze Goddess


Bronze Goddess od Estee Laudera je miris koji nanesete, odmah se osjećate bolje. Gornje note oštrog citrusnoga bergamota i mandarine kombiniraju se s osvježavajućim kokosom u srcu kako bi vas pokupile i povele u tropsku avanturu. Vanilija i amber u donjim notama čine ovaj miris punim i osebujnim. Birajte ga kada vam ponestane energije i razloga za osmijeh.


FOTO/Estee Lauder

FOTO/Estee Lauder