#darujkreativnost

Ovog Božića poklonite: Dekoracije od prirodnog materijala hrvatskog brenda Mitu Makrame

Mija Dropuljić

FOTO: PR

FOTO: PR

Svi proizvodi su 100% ručno izrađeno od prirodnih materijalaUpečatljive dekoracije pretvaraju svaki dom u pravu malu oazu prožetu karakterom ukućana. Čak i mali i unikatni detalji imaju moć da stan dominiraju prostorom i postanu glavna zvijezda vašeg interijera.


Ako se ovog Božića želite počastiti upravo takvim detaljem ili pod bor iznenaditi ljubitelja dizajna interijera, pronašli smo za vas idealan brend. U pitanju je Mitu Makrame, hrvatski brend koji makrame tehnikom 100% ručno izrađuje od prirodnih materijala dekorativna rješenja za uređenje interijera i eksterijera. 


Iza brenda stoje sestre blizanke Mirta i Antonia koje su Mitu Makrame pokrenule spontano i pomalo postepeno kao hobi, da bi se posla ozbiljnije prionule tijekom ove neobične godine. 

“Misija brenda jest promicanje makrame tehnike pletenja koja je vrlo raznovrsna i ima široku primjenu. Istovremeno želimo podržati kreativnost kroz održanje ručnog rada koji u ovim vremenima jenjava s masovnom industrijskom proizvodnjom”, objašnjavaju Mirta i Antonia. 


Asortiman brenda je uistinu raznolik – visilice (držači) za biljke, viseće police, zidni dekori, sjenila za lampe te nakit i drugi dodaci. 


“Naš asortiman kroz makrame pletenu izvedbu, mekanih teksturiranih uzoraka uz drvene materijale, unosi jedan prirodan efekt u domove, čemu se dosta ljudi okrenulo u zadnje vrijeme. Uzeti si vremena u odluci gdje kupovati, od koga i što, posebnije je nego otići i kupiti gotov proizvod u moru predmeta bez duše.


Naši radovi se izrađuju isključivo ručno, pedantno, radimo ih i prema osobnim željama klijenata – prema dimenzijama u prostoru ili zamišljenom dizajnu, gdje je utkano puno originalnosti i kvalitete, a smatramo da takav poklon ne može biti ljepši pokazatelj pažnje onome tko ga prima.”Među najpopularnije proizvode iz njihovog asortimana ubrajaju se viseća polica Thallo, spiralna visilica/držač za biljke Oasis te luster The Leaf. 


“Moramo priznati da su nam to najzahtjevniji radovi gdje za neke, ručna izrada traje i do par dana. Najviše materijala i najveći broj čvorova utkan je u ove radove. Mislimo da su to i ljubitelji makramea prepoznali jer njihov feedback je zaista fantastičan.”Sestre imaju i prijedloge za božićne poklone. Makrame police i držače biljki većinom djevojke poklanjaju majkama ili prijateljicama, ispleteni remeni za fotoaparate za dečke, a nezaobilazna je i Božićna kolekcija koja uključuje božićne ukrase za bor i dom, vijence za vrata, svijećnjake koji svi vole pokloniti ili imati u svom domu. “Uz takve poklone, odlučile smo u ovom blagdanskom ozračju, potaknuti ljude na kreativnost i učenje makrame tehnike te smo snimale tutoriale u kojima je detaljan prikaz izrade ukrasa, kako bi vrijeme provedeno u domovima dobilo jedan edukativno kreativni dio u blagdanskom ruhu. Tutoriali su dostupni svima na našem YouTube kanalu”, objašnjavaju sestre i za kraj poručuju: “Biti zahvalni na blagoslovima koje imamo – na zdravlju, obitelji, prijateljima, toplom domu u kojem boravimo i hrani koju imamo na stolu. Također, s Božićem nekako do izražaja dolazi i humanost kroz razne predivne humanitarne akcije, pa je lijepo ako tko može sudjelovati na neki svoj način, prilogom od srca, koji nekome može donijeti osmijeh na lice i osjećaj da nisu sami, pogotovo u ovom periodu Božića i pandemije, kada je to najpotrebnije.”