#darujkreativnost

Ovog Božića poklonite: Unikatne keramičke proizvode riječkog brenda Keramika Bruketa

Mija Dropuljić

FOTO: PR

FOTO: PR

Dugogodišnji obiteljski posao već generacijama mami osmijeh svih ljubitelja unikatne keramikeVjerojatno u svom domu imate šalicu, tanjurić ili pak keramički set za kavu koje ste naslijedili od svoje bake ili mame. Keramika je onaj komad iz domaćinstva kojeg ćemo rado dati u nasljedstvo jer oslikana šalica ili omiljeni tanjurić je puno više od samo komada posuđa.


Iza njih se kriju uspomene, miris bijele kave koju nam je radila baka ili slasni kolači koje nam je svakog vikenda pekla mama. Stoga ovog Božića poklonite onaj dar koji će biti upravo to – uspomena, priča, divni osjećaj kojeg može pružiti samo toplina doma. Pogriješiti ne možete ako se za to obratite riječkom brendu Keramika Bruketa koji ima dugogodišnju obiteljsku tradiciju izrade keramičkih proizvoda. 


Riječki znalci su već odavno upoznati s Keramikom Bruketa koji je nastao kao obiteljski brend u 70-ima godinama prošlog stoljeća. 
“Danas iza njega stoji druga generacija obitelji Bruketa, sestre Vilena i Morana i njihov kreativni tim. Izrađujemo slobodne forme primijenjene keramike, koristeći se tradicionalnim tehnikama, ali i svojim slatkim tajnima u procesu izrade do kojih smo došli uz svakodnevni, dugogodišnji rad s glinom. Misija našeg brenda je da se osjeti ljubav koju ulažemo u ovaj lijepi obiteljski zanat”, objasnile su nam Vilena i Morana. 
U nastavku ističu da skoro pa da ne postoji predmet kojeg do sada nisu izradile – lampe, zdjele, tanjuri, vaze, satovi, posude… Ovih kreativnim sestrama je izazov i svaka nova, zamišljena ili zadana tema. 


“U ovim teškim i neizvjesnim vremenima kada je mikro poduzetništvo prvo na udaru i najmanji vjetar u leđa od neizmjerne je važnosti. Zauzvrat nudimo nešto originalno, jedinstveno i oku ugodno, ne štedeći na materijalu i kreativnosti te vodeći računa o kvaliteti svakog proizvoda.”
Kroz cijeli prosinac je aktivna posebna akcija “Za posebne okolnosti – posebne pogodnosti” gdje se svim kupcima nude popusti od 30% i 40% na određeni proizvod. Za sve ljubitelje keramike i nakita Bruketa, ovo je upravo idealno vrijeme za kupovinu, bilo da sebe želite nagraditi što se uspješno dogurali do kraja godine ili želite iznenaditi nekog vama dragog. 


Keramička srca s personaliziranom porukom hit poklon


“Već dugi niz godina keramički satovi su naš najtraženiji proizvod i veselimo se što krase bezbroj domova širom svijeta. Slijede ih šalice svih oblika i veličina, one malene za nazdravljanje lijepim trenucima ili veće za ispijanje mirisne, jutarnje kave. A u ovo blagdansko doba, kuglice za bor su ipak izbor broj jedan kod naših kupaca.”
Trenutni hit poklon su uokvirena keramička srca s personaliziranom porukom, a uklapaju se u razne prigode: od vjenčanja, godišnjice braka, do poklona prijateljici, mami ili tati. 


Kako Vilena i Morana ističu, simbol ljubavi je uvijek savršen poklon. Za parove je idealan poklon zidni sat, mamu možemo razveseliti unikatnom vazom za cvijeće, unikatna pepeljara oduševit će tatu, a keramički okvir za fotografiju predstavlja izvrstan poklon partneru. Keramika Bruketa  je brend stvoren za sve koji vole malo drugačiju, unikatnu i modernu keramiku, a potražiti je možete u Maloj galeriji u Rijeci.


“Svim čitateljima želimo zdravlje i snagu za prebroditi ovo neobično vrijeme, moć zajedništva, toleranciju i mir, a najviše od svega vjeru u to da nema veće sile od ljubavi. Ili ukratko – samo ljubav!”