Prirodan osmijeh

Ovo su provjereno učinkoviti trikovi da na svakoj fotografiji ispadnete odlično

Dijana Ljubanović

FOTO/UNSPLASH

FOTO/UNSPLASH

Bez obzira na to želite li poboljšati svoju igru selfija ili ste spremniji za grupne snimke na vjenčanjima, nastavite čitati...Postoje oni sretnici koji su jednostavno rođeni za scenu, kameru i reflektore. No, većina nas kada mora stati ispred objektiva, suočavamo se s problemima – stresom, neprirodnim osmijehom pa čak i grčevima koji se tako vide na licu. Neki obavezno zažmire kada trebaju pozirati ili se tako neprirodno nasmiješe da bi zauvijek, najradije, zaboravili na fotografije na kojima se nalaze.


Prirodan i opušten osmijeh izuzetno je važan kako biste dobro izgledali na fotografiji. Možete ga lažirati jer postoji nekoliko trikova kojima se profesionalci služe kako bi izgledali bolje na fotografijama. Ali što je još važnije, ovih nekoliko savjeta čini da se pred kamerom osjećaju sigurnije. Bez obzira na to želite li poboljšati svoju igru selfija ili ste spremniji za grupne snimke na vjenčanjima, nastavite listati za nekoliko, prilično neobičnih savjeta za lažiranje savršenog osmijeha na fotografijama.


ZATVORITE OČI


Ako se osjećate nervozno, odvojite nekoliko sekundi da se opustite. Zatvorite oči, dišite duboko, a zatim otvorite oči. Osjećat ćete se smirenije i nasmiješiti se prirodnije.


IZBJEGNITE FORU “RECI SIR”
Da budemo iskreni, vjerujemo da bi se “sir” trebao koristiti samo za snimanje fotografija na dječjim rođendanskim zabavama. Ako pozirate, upotrijebite holivudski trik i umjesto toga recite “money”. Ovaj pokret usana čini osmijeh prirodnijim. I, dobro, ponekad vam pomisao na novac može izmamiti osmijeh na lice.


OPUSTITE LICE I MIŠIĆE ČELJUSTI


Kad ste nervozni, to je očito na vašem licu. Usredotočite se na mišiće lica i čeljusti i odvojite sekundu ili dvije da ih svjesno opustite. Prirodni osmijeh će doći sam od sebe.


MISLITE O NEČEMU ŠTO VAS ČINI SRETNIM


Ovo je jedan od najstarijih trikova za prirodan osmijeh. Dok pozirate za snimku, razmišljajte o ljudima ili stvarima koje vas čine sretnima. Mathieuov model razmišlja o sladoledu i psima, i ja bih se potpuno složio s tim.


ZAMISLITE IZA OBJEKTIVA NEKOGA TKO VAM SE SVIĐA


Slično kao da razmišljate o nečemu što vas čini sretnim, možete zamisliti i nekoga tko vas usrećuje. Zamislite da vas ta osoba fotografira. Možete čak zamisliti i nekog komedijaša ili omiljenog lika iz crtića.


ZAMOLITE FOTOGRAFA DA ISPRIČA VIC


Ako vam treba inspiracija za smijeh (nazovimo to tako), možete zamoliti fotografa da ispriča vic. Ili, što bi moglo biti još bolje – možete uzeti kratku pauzu i sami ispričati vic. To će vas opustiti i potaknuti fotografa da ispriča i vic – koji će vas nasmijati.