Home of the Whopper

Otvorio se Burger King na Korzu pa prenosimo dašak atmosfere

Life

Foto: Mateo Levak

Foto: Mateo Levak

Za noćne ptice, radosna je vijest da Burger King radi od 08:00 do 24:00 sata.Jučer je točno u deset sati Burger King otvorio svoja vrata na popularnoj lokaciji riječkog Korza. U samom centru gradske žile kucavice, prolaznike je dočekalo mnoštvo balona u bijeloj i narančastoj boji te nasmijano osoblje koje je bilo spremno ponuditi specijalitete franšize.


Burger King – home of the Whopper


Spustili smo se provjeriti kako protječe prvi dan, a prvo što smo primijetili su znatiželjnici koji su ulazili još i prije službenog otvaranja.


Iskoristili smo priliku razgledati interijer koji se proteže na dva prostrana kata s više od 250 metara kvadratnih površine.
Donji je rezerviran za narudžbe i sastoji se od zgodnih “boothova”, stolova i stolica smirujuće zelene i narančaste boje, dok zidove prate prepoznatljive poruke i motivi.
Najviše se ističe onaj u kojem je sadržana misao vodilja Burger Kinga, a to je da se obroci pripremaju po “kraljevskom standardu” na način da se pripremaju isključivo po narudžbi. Nema unaprijed pripremljenih sendviča već se svaki radi u trenutku zaprimanja narudžbe posjetitelja i to po njegovoj želji.


Kako kaže slogan “Have it your way”, svaki gost po svom ukusu u trenutku naručivanja kreira svoj savršeni zalogaj – bilo da želi više ili manje majoneze i ostalih priloga.Doznajemo da se burgeri rade od kvalitetnih sastojaka i namirnica, bilo da je riječ o biljnoj alternativi ili 100 postotnoj govedini i piletini – bez dodanih pojačivača okusa ili bojila. Meso se peče isključivo na roštilju i to na vatri.


Osim klasičnih burgera i sendviča (preporučujemo isprobati Extreme Chicken!), ponuda je bogata proizvodima bez mesa. Možete birati želite li plant-based Whopper, nuggetse ili veganske verzije Long Chickena uz kojeg možete odabrati i biljnu majonezu, kao novi standard u svim biljnim proizvodima.Od rezanja namirnica i pečenja pa do posluživanja: sve se radi u trenutku naručivanja, Foto: Mateo Levak


Najmlađe će razveseliti vijest da je samo za njih osmišljen i dječji meni čija je cijena 15 kuna.


Na drugom katu restorana čekaju vas separei u razigranom vizualnom identitetu, a najveća je fora što svaki od njih osim dovoljno privatnosti za vas i vaše društvo, pruža i lijepi pogled kroz velike staklene stijene.


Kultni klasik se jednostavno morao isprobati!


Smješteni za udobnim i mekanim stolicama, možete se opustiti uz Julius Meinl kavu, počastiti se toplim desertima u kombinaciji sa sladoledom ili pak isprobati kultni Whopper. Zgodan i pametan dodatak su USB portovi na stolovima tako da možete napuniti i mobitele.


Ako je suditi po prvom danu i službenom otvorenju te gužvi koja je nastala, brojni Riječani i Riječanke već su oduševljeni novom ekipom na Korzu.


A i ponudom.


Korzo 24a

Uskoro ćete moći uživati u okusima Burger Kinga i kod kuće jer je u planu nastavak suradnje s Woltom putem kojeg će se moći naručivati meni. Za noćne ptice, radosna je vijest da Burger King radi od 08:00 do 24:00 sata.

 


Foto: Mateo Levak