Tope se

Oduševite svoje nepce i isprobajte tirolske okruglice sa špinatom

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Tradicionalni recept koji spaja mekoću špinata s obavijajućom konzistencijom okruglica

Canederli ili Knödel tipično su tirolsko jelo, ali i njemački, austrijski i češki specijalitet u kojem se može uživati ​​kao predjelu, glavnom jelu ili čak kao desertu, dapače, mogu se raditi s različitim tijestom.


Vrlo izvorne i izdašne, nudimo ih slane sa špinatom!


Sastojci:


  • 1 litra juhe od povrća
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 200 g odstajalog kruha
  • 30 g špinata
  • 1 luk
  • 1 žlica peršina
  • 40 g krušnih mrvica
  • 150 ml mlijeka
  • muškatni oraščić
  • sol
  • 1 žličica vlasca

Priprema: U zdjelu stavite odstajali kruh narezan na kockice i prelijte ih toplim mlijekom da omekšaju.


U međuvremenu kuhajte špinat u slanoj vodi oko 5/10 minuta.


Kad je kuhan, ocijedite ga i zajedno sa sitno nasjeckanim lukom, zapržite na tavi, na ulju i peršinu.


Sve stavite u zdjelu, s kruhom, dodajte prstohvat muškatnog oraščića, sol, krušne mrvice i dobro promiješate.


Sada od smjese oblikujte okruglice (promjera 4-6 cm) u obliku kugle i ostavite ih da odstoje.


Pripremite juhu i kad provrije u nju potopite okruglice i kuhajte ih oko 15 minuta.


Gotove okruglice od špinata poslužite vruće u juhi, posipajući ih prstohvatom vlasca.