Savjet

Odličan trik za stari kruh: Ne bacajte ga, sve što treba je malo vode i par minuta u pećnici

Portal Novi list

Foto Jude Infantini on Unsplash

Foto Jude Infantini on Unsplash

Kada ga izvadite, izgledati će kao da ste ga upravo kupili i biti će sočan unutra, a hrskav izvana!



Jedna je domaćica otkrila odličan trik uz pomoć kojeg se starom kruhu može vratiti svježina da opet bude jestiv, a potrebno vam je samo malo vode, piše The Sun.


Na Instagramu je objavila video u kojemu objašnjava da vam za to treba samo nekoliko minuta, prenosi Večernji.


– Možete li osvježiti stari kruh? Naravno da možete.




Ne govorim o korištenju kruha za krušne mrvice, za francuski tost ili o zamrzavanju već o triku s kojim ćete ga moći ponovno jesti s namazima ili narescima.


Ipak, ako je kruh pljesniv odmah ga bacite jer se takav ne može spasiti! – rekla je u videu.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Katie Lolas (@lady.lolas)



Sve što trebate napraviti je, kaže, preliti kruh vodom kako bi mu se smočila kora, a zatim ga staviti u pećnicu na 160°C, šest do sedam minuta.


– Kada ga izvadite, izgledati će kao da ste ga upravo kupili i biti će sočan unutra, a hrskav izvana! – poručila je.


Mnogima se savjet svidio pa su autorici zahvalili u komentarima.


– Nisam imala pojma za ovo, definitivno ću isprobati – napisala je jedna korisnica.


– To radim stalno i okus je kao odličan! – dodala je druga.