NAŠI NAJBOLJI PRIJATELJI

Odani i neodoljivi: Ovo je 5 najinteligentnijih pasmina pasa koje je nemoguće ne obožavati

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Slatki, zabavni, odani, neodoljivi, a pritom izuzetno inteligentni.Iako su svi psi na glasu kao najbolji prijatelji čovjeku, neki su, ipak ljupkiji od ostalih. Kada je u pitanju radna inteligencija, neke pasmine pasa ističu se iz čopora.


Stupanj inteligencije pasmina temeljen je na instinktima, poslušnosti i sposobnosti prilagodbe. No, stručnjaci za kućne ljubimce ističu kako su neki socijalno i emocionalno ovisni o ljudima, pa ih je lakše trenirati i puno su osjetljiviji, piše GH.


Izdvojili smo pet pasmina koje krase najljepše osobine – mazni su, odani, poslušni i beskrajno simpatični.


Border Collie
Ovi su psi pravi čuvari i zauzeli su prvo mjesto na ljestvici, što znači da većina može naučiti novu zapovijed ispod pet ponavljanja i slijediti je najmanje 95% vremena. Zaigrani, prpošni i neodoljivi, ovo su psi koje jednostavno obožavamo.


FOTO/Unsplash

Pas, Border Collie


Pudl


Danas možete usvojiti razne pasmine, ali pudle su i dalje u samom vrhu popularnosti. Jedna od njihovih dobrih strana su i hipoalergena svojstava. Kovrčave slatkice uzele su i srebrnu medalju za radnu inteligenciju.


FOTO/Unsplash


Njemački ovčar


Njemački ovčari poznati su i kao policijski psi, psi vodiči i terapijski psi pa ne čudi da dosljedna poslušnost standardno dolazi do izražaja kod ove pasmine.


FOTO/Unsplash


Zlatni retriver


Ima li iznenađenih? Jedan od najomiljenijih obiteljskih kućnih ljubimaca. Iako je riječ o pasmini lovačkih pasa, Zlatni retriver jednako uživa i u igri, hvatanju loptica i maženju sa svojim prijateljima.


FOTO/Unsplash


Doberman


Mnogima predstavlja strah i trepet, no ova pasmina može biti itekako ljupka i mila. Najčešće se nalazi u ulozi psa čuvara zahvaljujući svojoj odanosti i inteligenciji. Također, jako je dobar u druženju s djecom i učenju trikova koji često nasmijavaju publiku u YouTube videima.


FOTO/Unsplash