Zašto ne?

Neka budu hrskaviji: keksi i čokoladna salama sa pahuljicama

Šarlota Brnčić

Foto Pexels

Foto Pexels

Obogatite vaše deserte ovim sastojkom kojeg ne moramo jesti samo za doručak

Osim što možete ujutro uživati ​​u kukuruznim pahuljicama bilo da ih stavljate u mlijeko ili jogurt, miješate sa raznim voćem, s njima možete i neke recepte učiniti hrskavijima.


Predstavljamo vam recept za kekse i čokoladnu salamu s hrskavim cornflakesom.


Keksi s kukuruznim pahuljicama


Sastojci za izradu 12 keksa:


  • 100 gr kukuruznih pahuljica
  • 250 grama brašna
  • 2 jaja
  • 200 gr maslaca
  • 150 grama šećera
  • 1 žličica praška za pecivo za kolače

Priprema: U zdjelu uspite pahuljice i zgnječite ih. U drugu zdjelu stavite šećer, jaja, prašak za pecivo, prosijano brašno i otopljeni maslac pa ostavite da se ohladi. Napravite homogenu smjesu.


Od ove smjese uz pomoć dvije žlice uzimajte malu količinu, formirajte kekse, a zatim ih umiješajte u mljevene pahuljice i pazite da budu dobro prekriveni žitaricama.


Složiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj statičnoj pećnici na 180° otprilike 10 minuta.


Čokoladna salama s kukuruznim pahuljicama


Sastojci:


  • 100 gr kukuruznih pahuljica
  • 165 grama crne čokolade
  • 1 jaje
  • 50 grama šećera
  • 75 grama omekšalog maslaca
  • šećer u prahu za ukrašavanje

Priprema: Rukama izmrvite pahuljice u zdjelu. U međuvremenu tamnu čokoladu narežite na sitne komadiće i zajedno s maslacem otopite na vodenoj kupki.


Staviti šećer u posudu i dodati jaje. Miješajte dok ne postane svjetlije i pjenasto. Dodajte čokoladu i sve promiješajte.


Potom dodajte i žitarice. Dobiti ćete kompaktnu smjesu koju možete formirati u salamu.


Ne zaboravite ju zarolati s papirom za pečenje te čvrsto stisnuti stranice poput bombona.


Stavite salamu u hladnjak na nekoliko sati. Prije posluživanja pospite ju šećerom u prahu.