Brzinski

Ne bacajte ostatke piletine: napravite poznatu Cezar salatu

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Rezultat je vrlo hranjiva salata u kojoj možete uživati ​kod kuće ili na poslu

Sastojci koji se koriste u cezar salati su klasični sastojci mediteranske prehrane. Među njima nalazimo kruh, zelenu salatu, piletinu, parmezan i, naravno, maslinovo ulje.


Mješavina je to okusa tipična za američku i talijansku kuhinju, jer je ovu salatu izmislio talijanski kuhar Cesare Cardini, koji je emigrirao u Sjedinjene Države nakon Prvog svijetskog rata.


Sastojci:


  • 650 g piletine
  • 100 g nemasnog jogurta
  • 120 g zelene salate
  • 40 g kruha
  • 30 g parmezana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • soli po ukusu

Priprema: Komade piletine oštrim nožem narežite na komadiće. Pripremite umak tako što ćete u zdjelu staviti jogurt, sol, ulje i prethodno oguljeni i zgnječeni režanj češnjaka.


Temeljito promiješajte. Kruh narežite na ploške i pustite da se tostira u jako zagrijanoj neprianjajućoj tavi ili na roštilju dok ne dobijete zlatne i hrskave krutone.


Zelenu salatu operite i osušite, stavite u zdjelu i dodajte piletinu.


Izvadite češnjak iz umaka i začinite zelenu salatu i piletinu, dobro miješajući.


Uz pomoć gulilice krumpira oblikujte listiće parmezana, dodajte ih u salatu zajedno s krutonima i odmah poslužite.