FOTO: iStock
Obožavate sladoled, no htjeli biste isprobati ipak nešto novo? Ovaj recept je za vas
povezane vijesti
Mochi sladoled stiže iz Japana i zapravo je u pitanju rižin kolač raznih boja koji je punjen s različitim okusa. No, ne moramo ići sve do Japana kako bismo isprobali ovaj ljetni hit.
Sastojci:
- 150 g rižinog brašna povećane ljepljivosti
- 300 ml vode
- 300 g šećera
- 100 g sladoleda prema želji
Priprema:
- U zdjeli pomiješajte rižinog brašno i vodu. Tijesto miješajte sve dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
- Na pari u prekrivenoj posudi na vatri srednje veličine zagrijte smjesu do trenutka dok se one na počne lijepiti za rub posude.
- U drugoj zdjeli pomiješajte zagrijanu smjesu sa šećerom. Dobit ćete ljepljivu smjesu.
- Na papiru za pečenje pospite malo šećera u prahu.Tijesto podijelite na osam dijelova i svaki razvaljajte pojedinačno. Podijelite na manje dijelove u koje ćete staviti sladoled i na brzinu rukama formirati male kuglice.
- Kuglice odložite u zamrzivač minimalno 20 minuta.
- Prije posluživanja ostaviti 10 minuta na sobnoj temperaturi.
Savjet za kraj: Kako biste dobili mochi u raznim bojama, koristite boju za kolače.