Gangsterski šik

‘Mob wife’ estetika zavladala je svijetom mode. Evo šalabahtera što vam sve treba za postići look

Lucija Sučić

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Radi se o stilu koji odiše samopouzdanjem i dozom prenaglašenog glamura, bez straha od odvažnih uzoraka

“Mob wife” ili “estetika “mafijaške žene” najnoviji je trend u svijetu mode, a radi se o stilu koji odiše samopouzdanjem i dozom prenaglašenog glamura, bez straha od odvažnih uzoraka.


Istina, to je trend koji se zasigurno neće svidjeti svima, a neki će ga potencijalno proglasiti i otrcanim. Bez obzira na to, trendove treba promatrati točno onakvima kakvi jesu: prolazni i zabavni!


Ako vam se svidjela “mob wife” estetika no ne znate točno kako ju postići, imamo mali šalabahter za vas, a tiče se esencijalnih komada koji čine gotovo svaki “mob wife” look!


(Pre)velika bunda


Nema looka mafijaške žene bez velike bunde! Jedna od glavnih stvari koja će vam biti potrebna je raskošna i elegantna bunda od umjetnog krzna. Šik do srži, umjetnu bundu moći ćete itekako nositi i van ovog trenda.Vintage sunčane naočale


Nijedan outfit nije potpun bez sunčanih naočala, pa tako niti ovaj, za koji će vam najbolje poslužiti poveće vintage sunčane naočale. Što hrabriji, odvažniji i veći okvir, to ste bliže estetici mafijaške žene – barem tako nalaže svijet mode… U look će se posebice uklopiti i modeli iz ranih 2000.-ih sa zaobljenim pravokutnim oblikom i smeđim staklima.Kožna minica ili hlače


 


Dašak kože najvažniji je za postizanje estetike mafijaške žene. Mini suknje vrlo su važan dodatak uz koji možete kombinirati najlonke na životinjski uzorak poput leoparda za pravi “gangsterski chic”. Radi se o jednoj od osnova na koju možete nadograđivati look upečatljivim čizmama ili pak potpeticama. Alternativno, par kožnih hlača također će učiniti look totalno efektnim.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Asena Neuhoff (@asenaneuhoff)Par kožnih čizama


Iako su štikle čest odabir obuće, s obzirom na niže temperature i diktat komfora predlažemo da fokus okrenete na visoke čizme do koljena koje dodatno upotpunjuju ovaj poseban i totalno štosan look. Radi se o neophodnom elementu u ovom trendu koje su idealne za ovo zimsko vrijeme.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Ayesha Bhutani (@_ayesha18)Zlatni dodaci


Nakit je neizostavan pri izgradnji estetike “mafijaške žene”, i to onaj zlatni. Razmišljajte u pravcu zlatnih ogrlica na crnu dolčevitu ili pak odabirom nekoliko zlatnih komada prstenja za maksimiziranje stilskog učinka.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Hayley Kassel (@hkassel)