Kremasta, mirisna i puna okusa

Marry Me Pasta: recept koji će vas osvojiti na prvi zalogaj

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Recept za tjesteninu nije samo brz i jednostavan, nego i pravo ljubavno čudo na tanjuru

Ponekad nema ništa bolje od velike porcije tjestenine. Bilo nakon napornog radnog dana, uz večer s prijateljicama ili kao utjeha nakon ljubavnih jada, tjestenina je uvijek tu kad trebamo nešto utješno, toplo i ukusno.


Klasična jela poput špageta arrabiata, penna s rajčicom i mozzarellom ili mirisnog pesta već su odavno zauzela svoje mjesto u našoj kuhinji.


Ali ponekad, baš ponekad, želimo probati nešto novo — nešto što će iznenaditi, razmaziti i možda čak izazvati i ljubavni prijedlog.


Tu na scenu stupa „Marry Me Pasta“ — tjestenina koja, kako legenda kaže, toliko dobro miriše i ima tako božanski okus da su mnogi dobili bračne ponude već nakon prvog zalogaja. Bilo da je pripremate za romantičnu večeru udvoje ili kao zvijezdu večeri s prijateljicama, ovo jelo s kremastim umakom od rajčice, aromatičnim češnjakom, parmezanom i sušenim rajčicama pravo je malo kulinarsko čudo. Priprema traje svega 30 minuta, a okus je nezaboravan. Uživajte!



FOTO: iStock
S ovom tjesteninom ne možete pogriješiti

Sastojci za 2 osobe:


  • 200 g tjestenine po želji (penne ili tagliatelle)
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 100 g sušenih rajčica u ulju, ocijeđenih i nasjeckanih
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 ml povrtnog temeljca
  • 50 g svježe ribanog parmezana
  • 1 žličica suhog origana
  • Sol i papar
  • Svježi bosiljak za ukrašavanje

Priprema:


Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju u obilnoj slanoj vodi dok ne postane al dente. Ocijedite, ali sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Dok se tjestenina kuha, zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi pa kratko popržite češnjak dok ne zamiriše (pazite da ne potamni!).


Dodajte nasjeckane sušene rajčice i pirjajte još 1-2 minute. Umiješajte vrhnje i povrtni temeljac, dobro promiješajte i pustite da umak kuha na srednje jakoj vatri oko 5 minuta.
Dodajte parmezan i origano te začinite solju i paprom. Ako je umak pregust, dodajte malo sačuvane vode od kuhanja tjestenine. U umak ubacite kuhanu tjesteninu i dobro promiješajte tako da se sve lijepo poveže.


Poslužite na tanjurima, ukrasite svježim bosiljkom i — uživajte!