Veliki usponi malenih ljudi

Mama otkrila trik pomoću kojeg njezina kćerkica sigurno savladava stepenice

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Piše da će se djeca u trećoj godini početi penjati tako da pravilno izmjenjuju korak.Kada beba prohoda, svijet postaje prepun izazova i za mališana i za roditelje. Mališani se trude savladati mnoge nove prepreke, a roditelji u brizi pregledavaju sve kutove kuće ne bi li istraživanje njihovih najmlađih prošlo bez posljedica.


Jedan od izazova koje će dijete savladavati je uspon i spust stepenicama. Osim što je dobra ideja staviti vrata na stepenice tako da mališan ne može bez roditeljskog nadzora započeti svoju pustolovinu, iduća je dobra ideja postavljanje sigurnosne ograde i oslonaca koji će mu pomoći u podvigu.


Mama Chelsea Walker na svom je Instagram profilu podijelila koristan trik pomoću kojega njezina kćerkica (3) uči sigurno savladati stepenice. Objavila je video i u opisu napisala da bebe obično uz i niz stepenice idu “na sve četiri” što je ujedno i najsigurnija opcija za njih.
Piše da se oko djetetove druge godine obično očekuje da se kreće stepenicama dok se oslanja na ogradu, a u trećoj godini će se početi penjati tako da pravilno izmjenjuju korak. Naravno, još im je uvijek potreban oslonac ne bi li se popeli ili spustili.


“Jedan od trikova je zalijepiti naljepnice na svaku stepenicu jer ih na taj način ohrabrujete da izmjenjuju lijevu i desnu nogu u koračanju.


Možete primijetiti kako šestogodišnjak ide gore-dolje bez problema i podrške, a trogodišnjakinja ide puno sporije i koristi zid kao oslonac”, napisala je Walker kraj videa.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Chelsea Walker (@chelseadpt)Napominje da je u ovom slučaju vrlo važna vježba, a nakon što vaš mališan bude pratio naljepnice i pažljivo kombinirao lijevu i desnu nogu, pravilan hod će mu prijeći u naviku i uskoro će biti spreman za još veće izazove.