Slasno

Malo drugačiji krumpir: batat pečen u medu

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Okus mu je mješavina krumpira i bundeve te je sladak

Slatki krumpir ili batat slatkastog je okusa i izduženiji je od klasičnog krumpira.


Veći je (teži oko 150 g, ali može težiti i do 3 kg), pulpa mu je kremastije konzistencije, a okus je mješavina krumpira i bundeve.


Izvrstan je pečen i to u kombinaciji s medom pa vam predlažemo da isprobate recept za batat pečen u medu.


Sastojci za 4 osobe:


  • 500 g batata
  • 40 ml meda
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 20 g senfa
  • 2 grančice svježeg ružmarina

Priprema: Krumpir operite i narežite na ploške debljine 0,3-0,4 cm. U posudi pomiješajte ulje sa senfom, medom i nasjeckajte ružmarin.


Dodajte kriške slatkog krumpira i lagano promiješajte da se dobro naulje bez lomljenja kriški.


U međuvremenu zagrijte pećnicu na 190° i posložite ploške krumpira u tepsiju obloženu papirom za pečenje, posolite i popaprite.


Pecite 1 sat, okrećući kriške na polovici pečenja. Poslužite odmah.