Eco friendly ljetna kozmetika

NAGRADNI NATJEČAJ Kreme za sunčanje koje će zaštititi vašu kožu, ali i očuvati zdravlje mora i oceana

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

La Roche-Posay razumije važnost koraljnih grebena u našem dragocjenom ekosustavu pa je ovaj brend posvećen proizvodnji krema za sunčanje koje ne zagađuju i ne utječu na simbiozu koraljnog grebena.Potrošači sve više prihvaćaju zeleni mentalitet.


Prirodni i organski sastojci u svim kategorijama proizvoda postaju sve popularniji zbog svog pozitivnog utjecaja na zdravlje i okoliš. Kozmetička industrija posljednjih se godina globalno okreće zelenom pristupu u kreiranju i plasiranju svojih proizvoda kako bi dala svoj doprinos u zaštiti okoliša.


No, i dalje je dominantnija ona struja koja ne mari mnogo za očuvanje planeta. Kada postoji mogućnost izbora, odluka ne bi trebala biti teška.
Iako će se brojne žene tijekom ljeta odreći nanošenja make-upa, s druge će se strane nanositi hektolitri kreme za sunčanje. A onoliko koliko će kreme sa zaštinim faktorom goditi vašoj koži te vas zaštititi od opeklina i štetnih utjecaja UVA i UVB zračenja, toliko će mnoge od tih istih, mirisnih i njegujućih krema za sunčanje štetiti morima i oceanima.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Oceani, poput šuma, djeluju kao vitalni organ za Zemlju. Riječ je, naime o prirodnom hladnjaku i klimatskom regulatoru. Iako koraljni grebeni pokrivaju manje od 0,1% zemljine površine, oni su dom i utočište za 30% ukupne morske biološke raznolikosti.


U posljednje vrijeme u svijetu postoji velika zabrinutost zbog pretjeranog izbjeljivanja koraljnih grebena, što je imalo veliki utjecaj na vrste koje ovise o tom okolišu.


La Roche-Posay razumije važnost koraljnih grebena u našem dragocjenom ekosustavu pa je ovaj brend posvećen proizvodnji krema za sunčanje koje ne zagađuju i ne utječu na simbiozu koraljnog grebena. Dobra je vijest kako je La Roche – Posay lansirao cijelu liniju proizvoda koji štite kožu od opeklina i štetnog zračenja, a istovremeno poštuju život biljnih i životinjskih vrsta u moru. Nježnost prema čovjeku i prema okolišu, posebno je lijepa kategorija u svijetu kozmetičkih proizvoda. U lepezi proizvoda divnih prema koži i pažljivih prema okolišu, odaberite za sebe idealan.


La Roche Posay se zalaže za spas mora i oceana


Oba primarna filtera La Roche-Posay, Mexoryl SX i Mexoryl XL, opsežno su testirana s obzirom na morska okruženja. U testovima ekotoksikologije, izloženost tim filtrima u koncentracijama većim od one u morskoj vodi nije izazvala izbjeljivanje koralja niti je imala negativan utjecaj na simbiotske mikroalge koralja.


Izbjeljivanje koralja postupak je pri kojem koralji gube svoju karakterističnu boju jer simbiotske mikro-alge koje žive unutar njih umiru uslijed promjena u oceanskoj vodi. Kako alge pružaju mnogim koraljima 90% svoje energije fotosintezom, izbjeljivanje u konačnici dovodi do smrti nekih vrsta koralja. Pojava se javlja prvenstveno zbog temperaturnih promjena, bakterija koje uzrokuju bolesti, zagađenja i zakiseljavanja oceana zbog emisije stakleničkih plinova u atmosferi.


Tara Expeditions  francuska je neprofitna inicijativa koja od 2003. organizira kampanje za proučavanje i bolje razumijevanje utjecaja klimatskih promjena i ekološke krize s kojom se susreću oceani.


La Roche-Posay i L’Oréal Grupa surađuje s  Tara Expeditions na novom, dvogodišnjem istraživačkom projektu u Aziji-Pacifiku. Cilj je pokrenuti inovativnu studiju o koraljnim grebenima u partnerstvu s CNRS *, Paris Sciences et Lettres ** i Znanstvenim centrom u Monaku ***.


Ciljevi su dvostruki: otkriti skrivenu raznolikost koralja i bolje shvatiti njihovu sposobnost prilagođavanja klimatskim promjenama.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Krema za tijelo za osjetljivu kožu i kožu sklonu iritacijama


ANTHELIOS NEVIDLJIVI SPREJ SPF 50 pruža visoku zaštitu širokog spektra sprečavajući štetu uzrokovanu UVA, UVB infracrvenim A zračenjem te ne zagađuje eko sustav. Otporan je na vodu, znoj i pijesak te je nježan prema očima. Lagana je teksture ugodne za kožu. Preporučljivo je nanositi kremu za sunčanje neposredno prije izlaganja suncu. Ponovno nanesite nakon kupanja i neka to bude izdašan sloj na vašoj koži kako biste se pravilno zaštitili, posebno nakon znojenja ili brisanja ručnikom. Tekstura ovog proizvoda će vam se posebno svidjeti jer je nemasna, ne lijepi se i ne ostavlja bijele tragove.


Formula tvori jaku mrežu zaštite koja pruža homogenu i vrlo otpornu zaštitu. Formula ove kreme je nastala pod dermatološkom kontrolom. La Roche-Posay Anthelios preporučuje 60.000 dermatologa širom svijeta.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Krema lagane teksture, a snažnog učinka idealna i za one koji nose leće


ANTHELIOS INVISIBLE FLUID SPF50 + / UVA-PF 46 nije parfumirana krema, ali joj je zato učinak fantastičan. Pruža zaštitu širokog spektra koja sprečava oštećenja uzrokovana UVA i UVB, infracrvenom A i zagađenjima. Ultra je otporna na vodu, znoj i pijesak. Lagana tekstura pruža ugodan i lagan osjećaj njege na koži. S obzirom na pažljivo kreiranu formulu možete ju nanositi i na lice te područje oko očiju, čak i ukoliko nosite leće. Nemasna je i prozračna, ali pruža snažnu zaštitu.


Krema za osjetljivu kožu djece


ANTHELIOS DERMO-PEDIATRICS NEVIDLJIVI SPREJ SPF50+/ UVA odlična je krema za vaše mališane jer pruža visoku zaštitu širokog spektra (UVA, UVB) i pomaže štititi kožu od oštećenja izazvanih infracrvenim zračenjem i zagađenjem, dok je u isto vrijeme otporna na vodu, pijesak i znoj. Djeca s ovom kremom mogu bezbrižno plivati, roniti, igrati se u pijesku, a da se ne morate brinuti hoće li se krema isprati. Također ne peče za oči i ne ostavlja bijele tragove.


Koja god krema bila vaš izbor broj jedan ovoga ljeta, obratite pažnju na okoliš. Izbor kozmetike je također doprinos u očuvanju planeta i čini malu promjenu u zajednici. Dok štitite svoje tijelo, tako je jednostavno štititi i ekosustav.


NAGRADNI NATJEČAJ


Igramo se na Life Instagram profilu, a sve što morate napraviti kako biste sudjelovali u ovom darivanju je sljedeće:


  1. Pratiti  @life_inspiriran_gradom Instagram profil
  2. Kliknuti like na objavu
  3. U komentaru označiti osobu za koju znate da voli čistu plažu i čisti je ne samo za sobom nego i za drugima

Nagradni natječaj traje do utorka (4. kolovoza, do 12 sati) nakon čega ćemo nasumično odabrati i objaviti dobitnika. Nagrađujemo ukupno šest osoba sa La Roche poklon paketom. Sretno svima!