Inovativna formula ruževa

Lily-Rose Depp ispred kamere u laboratoriju za Chanelov Rouge Coco Bloom

Dijana Ljubanović

Foto: Romina BM from Pexels

Foto: Romina BM from Pexels

"Chanel je dio mog života otkad se sjećam", rekla je u priopćenju za javnost.Duži su dani i toplije vrijeme, cvjetovi trešnje i uskrsni blagdani. I Chanel lansira inovativnu novu formulu ruževa koja se legitimno osjeća kao kozmetičko utjelovljenje proljetne sezone.


Chanelov Rouge Coco Bloom luksuzna je formula s pigmentom, oblikom i vremenom izdržljivosti ruža (osam sati), ali s visokim udjelom sjajila za usne i hidratacijom obojenog balzama. Sve je zapakirano u šik crnu cijev koja sadrži ikone branda s međusobno povezanim C.


Dostupan u 20 nijansi, Rouge Coco Bloom je na tržište izašao 1. travnja i ne bismo mogli biti više uzbuđeni zbog šminkanja i boja kao što su Vitalité (živahna boja trešnje), Radiant (srednje ružičasti ton) i Surprise (zrela bobičasta nijansa).
U kampanji za Chanel Rouge Coco Bloom sudjeluje netko tko je istodobno i novo lice i član modne kraljevske obitelji: Lily-Rose Depp. Ne samo da ova glumica i model surađuje s brendom od svoje 15. godine, već je i njezina majka Vanessa Paradis bila dugogodišnja muza pokojnog kreativnog direktora.


Drugim riječima, Chanel je u osnovi utisnut u DNK Lily-Rose Depp.


“Chanel je dio mog života otkad se sjećam”, rekla je u priopćenju za javnost. “Osjećam se nevjerojatno sretno ne samo što radim s tako nevjerojatnim, dragim i nadarenim timom, već i svjedočim o svojim talentima”, prenosi Popsugar.Kao zaštitno lice kampanje Rouge Coco Bloom, Depp je također svjedočila znanosti i razvoju koji su utkani u ruž za usne, kad je posjetila Chanelove laboratorije u Pantinu, nedaleko Pariza.


Ekskluzivna formula za Chanel


“Osjećala sam se tako sretnom što sam mogla posjetiti laboratorije i iz prve ruke svjedočiti čaroliji stvaranja Chanelove šminke koju poznajemo i volimo”, rekla je o iskustvu u kojem je dobila priliku stvoriti tubu Rouge Coco Bloom ruž od nule.


Na pitanje o svom omiljenom dijelu igranja kozmetičkih formulatora za taj dan, Depp je rekla: “Definitivno miješanje pigmenata kad su u ukapljenom obliku! Bilo mi je poput slikanja i bilo je toliko zabavno”!


Inovativna formula Rouge Coco Bloom izrađuje se gotovo pet godina, razvijena je u istraživačkom laboratoriju Chanel sa sjedištem u Japanu. Posvećeni da stvore ruž za usne koji dugo ostaje sjajan i pigmentiran, znanstvenici su razvili patentiranu dvofaznu formulu koja je sada ekskluzivna za Chanel.


Pa što je zapravo dvofazni ruž? To znači da ruž prolazi kroz dva postupka tijekom nanošenja. Prvo, postoji “faza boje” koja je u osnovi pigment koji se taloži na usnama. Također je kada se preko pigmenta stvori zaštitni film koji ga zaključava na mjestu. Samo jednim prevlačenjem dobivate potpuno pokrivanje i puni kapacitet.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Lily-Rose Depp (@lilyrose_depp)Chanel’s Rouge Coco Bloom


Kad je pigment na usnama, započinje druga faza ruža. Oslobađaju se nevidljive mikrokapljice ulja u formuli, ostavljajući za sobom raskošan i sofisticiran sloj sjaja koji više sliči sjaju visokokvalitetnog satena nasuprot vodoodbojnoj refleksiji lateksa. Za razliku od mnogih ruževa s visokim sjajem, Rouge Coco Bloom osjeća se tako bestežinski.


No, ono što je zaista impresivno jest da, iako je formula puna pigmenta i sjaja, ne miče se po ustima. Jednom kada se ruž postavi na svoje mjesto (što je vjerojatno nakon otprilike 30 sekundi), neće se pomaknuti. Neće ostaviti ni trag na usnama na vašoj vinskoj čaši, koja je, vjerujte mi, više puta testirana od primanja formule prošlog tjedna.


Chanel’s Rouge Coco Bloom nije se mogao lansirati u bolje vrijeme. Kako se pripremamo za sunčanije dane, ponovno se dotjerujemo i sastajemo se (sigurno) s prijateljima i obitelji, a ruž koji je i dugotrajan i udoban za nošenje, tako da ga možete nanijeti i ne morate razmišljati o njemu, upravo je ono što nam treba u našim kozmetičkim torbicama dok se spremamo u šetnju.