Salata stvorena za ručak ili večeru

Lagana i ukusna salata s tjesteninom, špinatom i feta sirom

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Pretvorite salatu u glavno jelo



Salate već odavno nisu samo dodatak glavnom jelu, one su postale ukusno i slasno glavno jelo koje ne samo da je zdravo nego je i ukusno. 


Donosimo odličan recept koji je ukusan, zdrav i zasitan, stoga ovu salatu možete jesti za ručak ili večeru. Recept se odnosi na porciju za četiri osobe. 


Sastojci: 


  • 500 g tjestenine 
  • 1 luk
  • 200 g baby špinata
  • 1 jušne žlice maslinovog ulja
  • 3 jušne žlice svježeg sira
  • 3 južne žlice grožđica
  • 100 g feta sira
  • Sol i papar

Priprema: 


  1. Prema uputama skuhajte odabranu tjesteninu. Ocijedite tjesteninu, no nemojte baciti vodu. 
  2. Ogulite luk i narežite na komadiće. 
  3. Operite špinat. 
  4. Luk prepržite na ulju. Dodajte špinat i kratko pirjajte. 
  5. 50 ml vode od tjestenine pomiješajte sa svježim sirom. Dodajte grožđice, te začinite po želji. 
  6. Pomiješajte tjesteninu s umakom, dodajte špinat i luk te na kraju feta sir.