Ideja za doručak

Kruh od banane i mrkve toliko sočan da mu je nemoguće odoljeti

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Apsolutno je prelijepa tekstura ovog kruha - mekana, vlažna i lagana

Domaći kruh od banane zauvijek će ostati jedan od najpopularnijih. Ovaj kruh od banane napravljen je s kokosom, grožđicama, mrkvom i cimetom, što ga čini vrlo ukusnim. Apsolutno je prelijepa tekstura – mekana, vlažna i lagana. To je savršen doručak za užinu dok ispijate jutarnju kavu ili čaj.


Kako napraviti kruh od banane?


Sve sastojke morate samo strpati u zdjelu, dobro promiješati, sve izliti u kalup za kruh i staviti u pećnicu. Jedina mana domaćeg kruha od banane je to što se peče cijeli sat. Prvo ćete u velikoj zdjeli morati pomiješati pasirane banane, naribanu mrkvu, zdrobljeni ananas, kokosove pahuljice, grožđice, orahe, biljno ulje, šećer, jaja i vaniliju.


SASTOJCI


  • 3/4 šalice pasiranih zrelih banana
  • 1 šalica naribane mrkve
  • 1/2 šalice zgnječenog ananasa
  • 1/3 šalice nezaslađenih kokosovih pahuljica
  • 1/4 šalice grožđica
  • 1/3 šalice oraha
  • 1/4 šalice biljnog ulja
  • 1/2 šalice granuliranog šećera
  • 2 velika jaja, sobne temperature
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 1/2 šalice višenamjenskog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 žličice cimeta
  • 1 žličica đumbira
  • 1 žličica soli
  • 1 banana, prerezana po dužini na pola

UPUTE


Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje. Staviti na stranu.


U velikoj zdjeli pomiješajte pasirane banane, naribanu mrkvu, zgnječeni ananas, kokosove pahuljice, grožđice, orahe, biljno ulje, šećer, jaja i vaniliju, miješajući da se sjedine.


U posebnoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, cimet, đumbir i sol. Ubacite suhe sastojke u mokre.


Ulijte tijesto u pripremljenu tepsiju. Na vrh stavite banane, prepolovljene po dužini. Pecite 60 minuta ili dok nož umetnut u sredinu ne izađe čist. Ostavite da se ohladi 15 minuta prije nego što ga izvadite iz kalupa!