U pećnici

Krafne od crnog vina i lješnjaka: neodoljiva kombinacija okusa koju želimo jesti stalno

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Očaravaju nepce svojom aromom i delikatnošću praha lješnjaka

Bogati vitaminima, vlaknima i mineralima, lješnjaci – osim što su dobri, ukusni i pogodni za pripremu slatkih i slanih jela, prirodno su oružje u učinkovitoj borbi protiv lošeg kolesterola i kardiovaskularnih bolesti.


Kako biste u potpunosti uživali u lješnjacima, nudimo vam recept za pripremu jednostavnih krafni od crnog vina sa sjeckanim lješnjacima.


Sastojci:


  • čaša ulja
  • čaša vina
  • 2 čaše smeđeg šećera
  • pola žličice mahune vanilije
  • 500 g brašna
  • 200 g nasjeckanih lješnjaka i tostiranih na tavi 2 minute

Priprema: U velikoj zdjeli pomiješajte ulje, vino, smeđi šećer i mahunu vanilije, a zatim sve miješajte drvenom kuhačom dok ne dobijete jednoličnu tekućinu.


Pomalo dodajte prosijano brašno i mijesite dok ne dobijete smjesu sličnu onoj od prhkog tijesta (glatko, mekano i elastično tijesto).


U tu smjesu dodajte nasjeckane i tostirane lješnjake i rukama radite dok ne dobijete jednoličnu smjesu: nasjeckani lješnjaci moraju biti dobro raspoređeni.


Kad dobijete mekanu i homogenu smjesu, podijelite je na više dijelova oblikujući krafne i stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.


Pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta, zatim izvadite iz pećnice, ostavite da se ohlade i poslužite.