Uz aperitiv

Kozice s kremom od avokada i limete: jelo koje spaja svježinu i okus

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Posebno su bogate vitaminima B skupine, poput B12 i B3

Kozice s kremom od limete, avokada i vlasca mogu biti izvrsno predjelo, ali i zdrav te ukusan prijedlog za vaše aperitive s prijateljima.


Vrlo jednostavan recept za pripremu, koji može biti i glavno jelo ako želite pojesti lagan, ali hranjiv obrok.


Sastojci:


  • 300 g kozica
  • 1 avokado
  • 1/2 limete
  • soli po ukusu
  • papar po ukusu
  • vlasac
  • 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema: Očistite kozice. Zagrijte lonac s vodom i kad zavrije, uronite kozice na 15-20 sekundi, zatim ih ocijedite i začinite žličicom ekstra djevičanskog maslinovog ulja.


Od avokada izvadite pulpu i odmah ga poprskajte sokom od limete da ne pocrni.


Miksajte pulpu avokada sa sokom limete, soli, paprom i prethodno nasjeckanim vlascem dok ne dobijete homogenu i glatku kremu bez grudica.


Poslužite kozice u čaši ili u malim zdjelicama, uz kremu od avokada i limete.