Ukusan recept

Kolač uz kavu koji će mirisom cimeta uljepšati jutro

Life

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Bogat cimetom i mirisom tople vanilije.

Ovo je savršen kolač za jutarnji užitak uz novine. Pripremite se, neće dugo trajati. Baš kao i čips, ne možete pojesti samo jedan komad.


Sastojci


  • 2 šalice višenamjenskog brašna
  • ¾ šalice bijelog šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • ½ šalice maslaca
  • 1 jaje
  • ¾ šalice mlijeka
  • 1 ½ žličice ekstrakta vanilije

Streusel Topping


  • ¼ šalice višenamjenskog brašna
  • ⅔ šalice bijelog šećera
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • ¼ šalice maslaca

Upute


Korak 1


Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Namastite i pobrašnite pleh. Napravite streusel preljev: u srednjoj zdjeli pomiješajte 1/4 šalice brašna, 2/3 šalice šećera i 1 žličicu cimeta. Izrežite 1/4 šalice maslaca dok smjesa ne nalikuje grubim mrvicama. Staviti na stranu.


Korak 2


U velikoj zdjeli pomiješajte 2 šalice brašna, 3/4 šalice šećera, prašak za pecivo i sol. Izrežite 1/2 šalice maslaca dok smjesa ne nalikuje krupnim mrvicama. Razbijte jaje u mjernu čašu, a zatim dodajte mlijeko da dobijete 1 šalicu. Umiješajte vaniliju. Ulijte u smjesu za mrvice i miješajte dok se ne navlaži. Raširite u pripremljenu tepsiju. Po vrhu pospite streuselom.


Korak 3


Pecite u zagrijanoj pećnici 25 do 30 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u središte kolača ne izađe čista. Ostavite da se ohladi.