Ništa bez kave

Kofein pomaže na putu do dugačke i bujne kose. Imamo i jednostavan recept

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Kofein je ključan za simulaciju krvi koja stiže do tjemena.Kofein hara beauty industrijom kao ključni sastojak u pomaganju vašoj kosi da postigne idealnu dužinu te da pritom bude bujna i gusta.


Stručnjakinja za frizure Bridgette Hill za Cosmopolitan objašnjava da je kofein ključan za simulaciju krvi koja stiže do tjemena. To je vrlo važno jer hrani tjeme kisikom i nutrijentima koji su mu potrebni za zdravlje.


Proizvodi za njegu kose koji u sebi sadrže kofein mogli bi stoga biti ključni u rastu kose i postizanju željenog cilja u obliku bujne frizure.
Dermatologinja Dhaval Bhanusali kaže da kofein pruža otpor hormonu dihidrotestosteron, krivcu za ispadanje kose. Kofein pomaže vašoj kosi da raste, a korištenje preparata s ovim sastojkom mogao bi biti proaktivan način pomoću kojeg ćete stići do duže, čvršće i gušće kose.


Na putu vam može pomoći i pripravak iz kućne radinosti, a odličan recept pronašli smo u popularnom zdravstvenom časopisu Healthline.


Potrebne su vam dvije šalice skuhane (i ohlađene!) kave, bočica sa špricom i plastična kapica za tuširanje.


Nakon što se kava ohladi, ulijte ju u bočicu sa špricom. Kosu operite normalno sa šamponom i regeneratorom, a nakon ispiranja, našpricajte sadržajem bočice, poglavito na vrhove.


Nekoliko minuta masirajte kosu i tjeme te stavite kapicu i držite ju dvadesetak minuta. Zatim isperite hladnom ili mlakom vodom i pustite da se kosa osuši prirodno.