Ljubav prema sebi

Kako voljeti svoj izgled: Prevladajte svoje fizičke nesigurnosti i osjećajte se snažno, kako i zaslužujete

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Radnje koje ste poduzimali, ovisno o mislima i osjećajima koje ste imali, sada su rezultati koje imate u svom životu.Evo u čemu je stvar; vaše osjećaje uzrokuju vaše misli, misli u koje vjerujete. Kad vam netko kaže ‘niste dovoljno pametni’, čujete ga i razmislite.


I u tom ste trenutku bili uvjetovani izbaciti negativni govor ili ga probaviti.


Kad probavite ove misli i ponovite ih, počinjete im vjerovati.
Vaša uvjerenja uzrokuju vaš osjećaj nesigurnosti i nedostatka, a vaši osjećaji snažno potiču vašu akciju. Ta vas misao, bilo pozitivna ili negativna, čini toliko loše raspoloženima da ne možete učiniti ništa da postignete svoje ciljeve i ne motivira vas da dokažete da svi griješe.


Radnje koje ste poduzimali, ovisno o mislima i osjećajima koje ste imali, sada su rezultati koje imate u svom životu, piše IlhmanUsman.


 3 načina za prevladavanje fizičke nesigurnosti


 Vrijednost stavite prije nego što netko to učini


 Vrijednost koju stavite na predmet ovisi o tome volite li ga ili ne te smatrate li ga važnim. Odlučite kakvu vrijednost imaju vaše fizičke karakteristike i primjerice, započnite s pogledom prema nogama i napišite kako vam sve pomažu.  Zahvalite za to i to će vam se svidjeti. Zatim zapišite komplimente koje ste dobili, čak i ako su od bake.


Sjednite nekoliko minuta i odaberite svoju jedinstvenu kvalitetu. Poput mješavine svijetlih nijansi u očima, lijepih pjega na nosu, lijepih usnama…  Sljedećih nekoliko tjedana čitati ćete ih sebi, vidjeti ih, vjerovati im i voljeti ih. Budući da su lijepe, to jednostavno morate osjetiti. Ne dajte nikome kontrolu nad vama. Postavite svoju vrijednost i ljudi će vam je dati. Nitko vas ne može natjerati da se osjećate inferiorno bez vašeg pristanka.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Kontrolirajte svoje misli


 Naše misli čine naš način razmišljanja koji oblikuje način na koji reagiramo na stvari, radnje koje poduzimamo, navike koje zadržavamo i u konačnici definiraju tko smo.


Osoba koja misli “mogu to učiniti” i pita se kako dok ne nađe odgovor živjet će drugačiji život od one koja misli “ne mogu to učiniti” i sjedne pokušavajući dokazati sve razloge zbog kojih to ne može. Nije važno kroz što ste prošli, možete promijeniti jednu misao i promijenit će se sve što jeste.


Jači ste od svog uma. Fokusirajte se samo na dobre misli čak i ako im sada ne vjerujete. I nikad ne vjerujte onome što netko govori o vama. U toj istoj sceni, ako netko kaže da ste ružni, možete reći svom umu “lijepa sam”. Ta će se ružna misao povući, a poslije ćete se osjećati sjajno.


Volite se unatoč svojim manama i volite se zbog svojih snaga


Pa, za sada, sviđate li se sebi?


Da! Zašto? Jer ste lijepi. Jer ste pametni. Hrabri ste i lijepi. Zato vas vole i drugi ljudi. Ali onda volite li sebe. Jesi li dragi ljudima? Zašto niste? Možda zato što mislite da niste dovoljno lijepi? Niste toliko pametni. Sve ste krivo shvatili jer voljeti znači voljeti unatoč.


Za razliku od sviđanja. Dakle, sviđa vam se vaše lice jer su vam oči plave, ali morate se voljeti usprkos onom ožiljku na obrvama.