
Foto: Pexels
Da vaša jela uvijek budu omiljenog domaćeg okusa
povezane vijesti
Povrtna kocka idealna je za poboljšanje okusa različitim jelima, počevši od juha, rižota i tjestenine do raznih jela sa mesom i priloga od povrća.
Kod kuće ju možete pripremiti brzo i jednostavno uz povrće, ulje i sol, a sve što vam je potrebno je sljedeće:
- 200 g celera
- 100 g peršina
- 2 mrkve
- 1 veliki luk
- 1 rajčica
- 1 tikvica
- 1 češanj češnjaka
- 30 listova bosiljka i kadulje
- 1 grančica ružmarina
- 150 g soli
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema: Povrće i aromatično bilje sitno nasjeckajte i zajedno sa žlicom ulja i soli stavite u posudu. Ostavite da se kuha najmanje sat i pol bez vode.
Nakon isteka vremena izmiksajte i ponovno stavite na vatru dok se pripravak ponovno ne zgusne.
Još vruće stavite u sterilizirane staklenke i ohladite.
Zahvaljujući visokom udjelu soli, mješavina za kocke trajat će otprilike nekoliko mjeseci.
Žlica domaće povrtne kocke poklapa se s jednom od klasičnih kupovnih kockica.