Korisni trikovi

Kako da proljetna torta uvijek ispadne maestralno? Uz ovih par savjeta, vrlo lako

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

To je svakako vježba strpljenja, ali dobre stvari dolaze onima koji čekaju.

Slojevite torte? Osvježavajuće proljetne torte? Čim se sunce malo duže zadrži na nebu i počnu rasti temperature sve što želimo je torta. Znamo da torta i nije baš “lagani” desert, ali nešto u vezi s proljetnom tortom čini da se osjećamo kao da se izležavam na terasi u Italiji i uživamo u kriški torte uz popodnevni čaj.


Kako bi proljetna torta uvijek ispala baš onako kako zamišljate, imate na umu nekoliko korisnih slastičarskih trikova i divite se svojim malim remek djelima.


Savjeti koji pomognu da baš svaka proljetna torta uspije


Pokušajte ne prepeći tortu: može biti teško kada prvi put isprobate recept kako biste utvrdili je li gotov ili ne, ali preporuka je da vrlo pažljivo pazite na torte u zadnjih deset minuta pečenja. Znamo da je neugodno lebdjeti oko pećnice, ali torte se mogu prepeći i osušiti u tren oka!


Uvijek pustite da se proljetne torte ohlade prije glazura: Prva greška koju čine početnici je glazura torte kada nije potpuno hladna. To je svakako vježba strpljenja, ali dobre stvari dolaze onima koji čekaju. Zapravo, dobar je trik zamrznuti slojeve torte prije glazura. Pomaže da mrvice ostanu na mjestu.


Ukrasite svoju tortu svježim voćem ili cvijećem: Najbolji dio proljeća je svo prekrasno bogatstvo prirode, cvijeće, voće i povrće. I pastelne boje.


Čuvajte svoje torte na siguran način: Neka vaši kolači traju što je duže moguće tako da ih držite u hermetički zatvorenom držaču za torte. Ako nemate kupolu za tortu, uvijek možete svoju tortu čvrsto zamotati u plastičnu foliju!