Anti-adipositas efekt

Jeste li čuli za oolong čaj koji pomaže protiv masnih naslaga na trbuhu?

Mija Dropuljić

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Istraživanje pokazalo brojne pozitivne učinke oolong čaja u borbi protiv viška kilogramaJeste li čuli za oolong čaj, kineski čaj, koji ne samo da je ukusan nego pomaže i u borbi protiv masnih naslaga na trbuhu? 


Oolong čaj je mješavina zelenog i crnog čaja i tradicionalno se uzgaja pod vrućim ljetnim nebom. Istraživači sa Shenyang Pharmaceutical University u Kini otkrili da ovaj čaj ima anti-adipositas efekt, odnosno da pomaže kod sagorijevanja masnih naslaga oko trbuha. 


Tijekom gore spomenutog istraživanja su ispitanici šest tjedana vodili svoju uobičajenu prehranu, no konzumirali su redovito osam grama oolong čaja. Rezultati su iznenadili mnoge. Skoro 70% ispitanika koji su bili pretili su u mjesec dana izgubili jedan kilogram, dok 22% čak više od tri kilograma.
Čaj potiče metabolizam, smanjuje iritaciju kože i regulira tjelesnu temperaturu. Kako ubrzava metabolizam, utječe i na mršavljenje. Istraživanje je pokazalo da su ispitanici koji su redovito pili oolong čaj dnevno trošili samo zbog toga 281 kaloriju. Dobra vijest je što ovaj čaj možete kupiti i kod nas.