Osmo izdanje

Istria Wine&Walk oduševio brojne posjetitelje: vinska šetnja uz pravu gourmet čaroliju

Life

Foto: PR

Foto: PR

Posebna pažnja ove se godine posvetila upravo cjelokupnom gourmet doživljaju i izradi jela koja su se savršeno sljubila s vinima

Osmo izdanje Istria Wine&Walka, prvog i najvećeg vinskog eventa ovog tipa u Hrvatskoj, još je jednom oduševio sve sudionike i brojnim novostima kako u gourmet ponudi tako i na samoj stazi, priredio pravu gourmet čaroliju.


Na 10 kilometara dugom vinskom pješačkom pohodu sudionike je dočekala ponuda 9 vrhunskih i nagrađivanih istarskih vinara – Bassanesea, Kozlovića, Frankovića, Claija, Benčića, Fiore vina, Cattunara, Bastiana i Veralde – te gourmet specijaliteti 9 lokalnih partnera. 


Posebna pažnja ove se godine posvetila upravo cjelokupnom gourmet doživljaju i izradi jela koja su se savršeno sljubila s vinima, a koja su među ostalima pripremili i vrsni chefovi renomiranih restorana poput Priske Thuring iz Stare škole, Ane Morgan iz restorana Morgan te Floriane Ružić iz Primizie by San Rocco. Odličan odaziv


Specijalitete kao slanu torticu punjenu s tunjevinom i vlascem ili gljivama i pršutom, proljetni orzotto s aromatičnim biljem, salatu od sipa s proklijalim slanutkom, slatkim graškom, kaparima od maslačka i domaćim crnim vinskim octom na krekeru od leće, Istrian bbq pulled pork sandwich sa bbq sosom i aromatičnim biljem i mariniranim sezonskim povrćem te brojne druge, za goste su pripremali Poluotok, Villa Soši, Circolo, Sirana Radošević i Comunità degli Italiani di Villanova, uz već spomenute Staru školu, Konobu Morgan i Primizie by San Rocco.


Drago mi je što još jednom mogu reći da je odaziv bio odličan i da je event rasprodan u nekoliko dana, jer ipak sve to radimo kako bismo potaknuli dolaske u destinaciju.


Uz brojne posjetitelje iz Hrvatske imali smo 50 posto posjetitelja iz inozemstva, većinom iz Slovenije, Austrije i Njemačke, a brojni nam se rado vraćaju.


Stoga, iz godine u godinu želimo im ponuditi nešto novo i na neki način iznenaditi. Iskorak koji smo napravili u odnosu na prijašnja izdanja je da smo podigli kvalitetu eventa ponudom i bojnim novostima na stazi te da smo prepolovili broj kotizacija kako bismo stvorili jedan intimniji event i pružili im jedinstveno iskustvo, a njihovi komentari potvrdili su nam da smo donijeli pravu odluku“, istaknula je Michelle Pilat, direktorica Turističke zajednice Općine Brtonigla.Bajkovito uređeni punktovi


Brojni noviteti i iznenađenja učinili su ovu opuštajuću šetnju kroz labirinte vinograda još posebnijom i atraktivnijom. Od pogleda na jezerce u vinogradu koji je očarao sudionike na samom početku staze do novog punkta kod vidikovca Kastanjari, najviše točke rute s kojeg se pruža predivan pogled na Učku i Jadransko more.


Novi punkt postavljen je i kod umjetničke Galerije Tigor u Donjim Baredinama, gdje se mogla pogledati izložba, a posebno dojmljiv bio je skriveni kutak u sjeni hrastova pokraj Škarlinskog potoka. Šetače je na raznim punktovima dočekao i zabavni program s glazbom i plesom te čak dvije predstave poznatog Istra Inspirita, inspirirane legendama ovoga kraja.


Predivna priroda, opuštena atmosfera i bajkovito uređeni punktovi s balama sjena pridonijeli su stvaranju intimne oaze za odmor i uživanje u onom najboljem što sjeverozapadna Istra nudi, a kao uspomenu na ovaj poseban dan sudionici su dobili platnenu torbu i piknik deku.


Istria Wine & Walk jedna je od mnogih gourmet manifestacija koje tijekom godine organizira Klaster sjeverozapadne Istre, a koji razvojem i unapređenjem istih privlači brojne domaće i strane ljubitelje vrhunske eno-gourmet ponude u ovaj dio Istarskog poluotoka.