Neodoljiva

Imamo nepogrešiv recept za pripremu omiljene “nutelle” kod kuće (i trikove da bude kremasta)

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Njezin okus i kremasta tekstura će vas osvojiti!

Domaća nutella: evo korak po korak recepta za pripremu poznate kreme za mazanje od prženih lješnjaka i čokolade koja će svojom kremastom teksturom i okusom usporedivim s originalom osvojiti i stare i mlade.


Savršena kao međuobrok namazan na kriške domaćeg kruha, a pogodna je i za ukrašavanje slastica.


Bez konzervansa, palminog ulja i sintetičkih aroma, naša domaća nutella pripremljena je od lješnjaka, čokolade, ulja, mlijeka i šećera.


Za intenzivniji okus suncokretovo ulje možete zamijeniti i uljem lješnjaka.


Napraviti ovu kremu od lješnjaka kod kuće zaista je vrlo jednostavno, čak i ako kod kuće nemate snažne i opremljene multipraktike.


Sastojci:


  • 80 g tamne čokolade
  • 40 g smeđeg šećera
  • 40 g mliječne čokolade
  • 80 g oljuštenih lješnjaka
  • 60 ml suncokretovog ulja
  • 80 ml mlijeka

Priprema: Sameljite šećer dok ne postane prah. Tostirajte lješnjake u tavi s neprijanjajućim premazom, a zatim ih usitnite sa blenderom dok ne postanu mrvice (alternativno možete koristiti smeđi šećer u prahu i brašno od lješnjaka).


Pomiješajte usitnjene lješnjake sa šećerom pa ih vratite u blender  i opet sameljite dodajući čokoladu i ulje pazeći da se izmjenjuju.


U međuvremenu zagrijte mlijeko pa ga dodajte u smjesu.


Ponovno miksajte tako da dobijete glatku i baršunastu kremu, sve prebacite u lonac i kuhajte na vodenoj kupki desetak minuta, nakon čega ostavite da se ohladi.


Domaću nutellu ulijte u prethodno dezinficirane staklenke.


Ohlađenu je potrebno staviti u hladnjak i potrošiti u roku od nekoliko dana.