Brzo gotovo

Imamo fora recept za kruh od banane, ali s dodatkom kave

Sanda Milinković

Foto: Pexels

Foto: Pexels

I mrvicom čokolade!

Čokolada i kava daju ovom klasičnom banana kruhu neodoljivu notu kofeina, a recept je odličan prijedlog kada trebate iskoristiti one prezrele banane s kojima ne znate što ćete.


Sastojci


  • 3 vrlo zrele banane , oguljene i grubo nasjeckane
  • 110 g šećera
  • 2 jaja
  • 1 žlica instant kave, otopljena u maloj količini kipuće vode ili 1 espresso kava
  • prstohvat muškatnog oraščića (ili cimeta ili 1 žlica sitno nasjeckane stabljike đumbira)
  • prstohvat soli
  • 85 g maslaca, otopljenog, plus dodatak za podmazivanje
  • 225 g glatkog brašna i 1 žlica praška za pecivo
  • 100 g čokolade izlomljene na male komadiće

Priprema


Zagrijte pećnicu na 190C i namastite kalup za kruh od 1 litre (ili okrugli ili četvrtasti kalup slične veličine).


Zgnječite banane u zdjeli sa šećerom, jajima, kavom, muškatnim oraščićem i soli dok se sve dobro ne sjedini.


Umiješajte maslac, brašno i čokoladu.


Izlijte u kalup i pecite 50 minuta.


Izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi u limu.


Preokrenite na rešetku da se potpuno ohladi, a zatim poslužite narezane na kriške, piše BBC Food.