Jesenski trend

Glazirana bakrena kosa je boja koju obožavamo ove jeseni

Mija Dropuljić

FOTO: iSTOCK

FOTO: iSTOCK

Već u proljeće je bakrena boja kose doživjela je pravi hype, a tako ostaje i u jesenTopla nijansa crvene boje kose ostaje popularna i ove jeseni! Ovisno o prirodnom stanju vaše kose, boja obojene kose, u ovom slučaju bakreno crvena, također će postati intenzivnija.


Ukratko, što je dlaka svjetlija i tanja, veća je vjerojatnost da će bolje prihvatiti pigmente crvenkaste boje. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Jenna Perry (@jennaperryhair)

Za smeđu i tamnosmeđu kosu vrijedi obrnuto pravilo, bolje je odmah rezervirati termin u frizerskom salonu kako biste postigli dobar rezultat. Profesionalac može bolje procijeniti učinak i intenzitet tretmana bojenjem i tako spriječiti eventualne pogreške prilikom bojanja.Ako želite samo suptilan bakreni sjaj za svoju kosu, možete koristiti i polutrajne šampone, regeneratore ili maske kao i svijetle tonove. Uz komponentu za intenzivnu njegu koja pojačava sjaj, iskoristite pigmente bakrene boje koji vašoj kosi daju jarko crveni sjaj. Naravno, pravilo ostaje isto – što je kosa svjetlija, to je učinak intenzivniji.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli BLEACH (@bleachlondon)Ako već imate blago crvenkastu kosu, boju možete dodatno pojačati pomoću preljeva i maski.