Zadržavanje kontinuiteta

Gastronomski vodič Gault&Millau Croatia 2021. izlazi krajem svibnja

Life

Chef godine G&M Croatia 2020 Danijel Đekić i Tjitske Đekić, restoran Monte

Chef godine G&M Croatia 2020 Danijel Đekić i Tjitske Đekić, restoran Monte

„Bilo je teško. Morali smo produžiti rokove za nekoliko mjeseci, ali ni u jednom trenutku nismo htjeli odustati", kaže Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millau CroatiaU utorak 25. svibnja izlazi četvrto izdanje Gault&Millau Croatia, vodećeg svjetskog gastronomskog vodiča, koji se kroz više od pola stoljeća postojanja etablirao u 25 zemalja svijeta, a od 2018. godine prisutan je i u Hrvatskoj.


Unatoč aktualnom globalnom trenutku i višemjesečnom lockdownu koji je najviše pogodio restoransku scenu, Gault&Millau Croatia uspio je zadržati kontinuitet. Izlazak vodiča uoči još jedne upitne sezone snažan je alat za promociju hrvatske gastronomije na inozemnom i domaćem tržištu. Pogotovo što je riječ o prestižnom vodiču s velikim međunarodnim kredibilitetom.

„Bilo je teško. Morali smo produžiti rokove za nekoliko mjeseci, ali ni u jednom trenutku nismo htjeli odustati, jer smo svjesni da je Gault&Millau Croatia velika potpora hrvatskim restoranima, hotelima i ostalim ugostiteljskim objektima.


Posebno u ovom trenutku, na samom početku turističke sezone, kad smo jedini svjetski vodič koji mjerodavno predstavlja i promovira hrvatsku gastronomiju i enologiju. Svi uvršteni restorani znaju da im je u ovih nekoliko godina Gault&Millau Croatia otvorio put prema kvalitetnijoj klijenteli kojoj je gastronomija važan motiv dolaska u destinaciju.


Lignja na šporko (restoran Monte)


Osim domaće publike, koja sve više prati zbivanja na gastronomskoj sceni, to posebno vrijedi za goste iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Belgije i, naravno, Francuske, koji slijede preporuke vodiča jer u njihovim zemljama Gault&Millau uživa veliku reputaciju“ – kaže Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Gault&Millau Croatia te dodaje da će u novom izdanju vodiča biti više od 400 restorana, POP lokala i vina, nešto više nego lani.


Zeljanica (restoran Monte)


Svjesni da je ovo razdoblje prepuno izazova za ugostitelje, tim Gault&Millau Croatia želi ih ohrabriti, a hrvatske chefove poticati da zajedno s malim proizvođačima hrane i vina ostanu posvećeni jelima i namirnicama svoga kraja. Jedan od njih je i chef Danijel Đekić iz rovinjskog restorana Monte, dobitnik trofeja Chef godine Gault&Millau Croatia 2020. godine.