Zvuči savršeno!

Bez puno truda i pećnice: Savršeni deserti za završetak ljetnog ručka ili večere

Šarlota Brnčić

Foto: iStock

Foto: iStock

I da, najbitnije je da se radi o hladnim slasticama. Bez uporabe pećnice i štednjaka.



Desert koji je savršen za završetak ljetnog ručka ili večere, sladak, ali ne previše, i k tome još bez kuhanja. Da, itekako je moguće jer nemaju svi vremena ili vještine za izradu složenih slastica. Provesti puno sati u kuhinji, luksuz je koji si malo tko može priuštiti, ali ostaje činjenica da možete uživati ​​u izvrsnom desertu, a da se niste previše trudili da ga napravite.


Desert od sira i jagoda


Sastojci za 4 osobe:


  • 500 grama kremastog sira poput Philadelphije ili kremastog tofua
  • 500 grama cijelih jagoda
  • 3 žlice meda
  • 2 žličice šećera
  • 1 čajna žličica tekućeg ekstrakta vanilije
  • svježi listovi mente

Priprema: Pomiješajte med s ekstraktom vanilije i sirom ili tofuom dok ne dobijete laganu kremu. Jagode operite, narežite, pospite šećerom i umutite mikserom u pire. Možete filtrirati cjedilom ako više volite baršunasti okus. Poslužite u pojedinačnim zdjelicama sastavljajući desert na slijedeći način: žlica pirea od jagoda i dvije žlice kreme od sira. Na vrh stavite pirea od jagoda. Uvijek ukrasite listićima mente.


Camy krema bez kuhanja




Camy je krema od mascarponea bez jaja koja se naširoko koristi za punjenje kolača i deserata. Ne zahtijeva kuhanje i ima tisuću varijacija i upotreba. Izgleda kao vrlo mekan i pjenast bijeli oblak koji se može kombinirati sa svježim voćem u komadima, čokoladom, voćem u sirupu, amarettijima i mnogim drugim sastojcima.


Evo osnovnog recepta, jednostavnog i brzog za izradu.


Sastojci:


  • 500 grama mascarponea
  • 250 ml nezaslađenog svježeg vrhnja za šlag
  • 200 ml kondenziranog mlijeka

Priprema: Počnite tako što ćete umutiti jako hladno vrhnje u čvrsti snijeg i ostaviti ga sa strane. U prilično duboku zdjelu stavite mascarpone i miješajte električnom pjenjačom 5 minuta. Zatim u kondenzirano mlijeko dodajte mascarpone i dobro promiješajte. Umiješajte šlag, miješajući odozdo prema gore kako krema ne bi izgubila konzistenciju. Pustite kremu da odstoji u hladnjaku, a jednom kad je ohlađena…prepustite se apetitu i mašti!