
Gabriela Filca / Foto Mislav Klanac
Presretna sam ne samo ja nego i cijela ekipa hotela Hilton Costabella, ističe Gabriela Filca
povezane vijesti
Michelin je objavio najnoviju selekciju za Hrvatsku, iz koje je jasno da se novim zvjezdicama mogu pohvaliti restorani Krug (Split) i Cap Aureo (Rovinj), a da se Hrvatska može pohvaliti jednim restoranom koji nosi dvije Michelinove zvjezdice te s 12 restorana nositelja jedne prestižne Michelinove zvjezdice, globalno najznačajnije i najprepoznatljivije gastronomske oznake.
Restoran Agli Agmici iz Rovinja uspješno je zadržao dvije zvjezdice, dok su po jednu Michelinovu zvjezdicu uspješno zadržali restorani Dubravkin put (Zagreb), Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) te Korak (Jastrebarsko).
Novost je i dodjela posebnih Michelin priznanja kojima se ističe raznolikost profesija i vještina koje čine ugostiteljsku industriju.
Veliko priznanje
Tako je posebno Michelin priznanje za mladog chefa dobila Gabriela Filca iz restorana Nebo by Deni Srdoč, dok je priznanje za kvalitetu pružene usluge primila Vera Korak iz restorana Korak. Priznanje za sommeliera osvojio je Dinko Lozica iz restorana LD.
Gabriela Filca ističe da je presretna zbog ovog priznanja, kao i cijela ekipa hotela Hilton Costabella.
“Presretna sam ne samo ja nego i cijela ekipa hotela Hilton Costabella, divno je dobiti jedno tako značajno, tako veliko priznanje za svoj rad.
Dakako, ovo nije samo moj, uspjeh je to čitavog tima koji svakodnevno, predano radi u našem restoranu Nebo”, istaknula nam je vidno sretna Gabriela Filca, chefica restorana Nebo by Deni Srdoč, riječkog hotela Hilton Costabella.
Riječ je o jednom od najznačajnijih priznanja čija je težina u konkretnom, Filčinom slučaju, i u tome da ga je dobila kuharica što je u dominantno muškom “chef svijetu” istinska rijetkost.
Dakako, u aktualnom vodiču i Nebo je zadržalo Michelinovu zvjezdicu što je još jedno silno značajno i poticajno priznanje Gabrieli Filca.
Ustrajna u misiji
Iako je izazvalo silno oduševljenje, priznanje chefici Filci ne bi trebalo čuditi jer, iako mlada, vlasnica je niza značajnih priznanja najuglednijih izbora jednakih takvih vodiča.
Kuharicom budućnost proglasio ju je lani i ugledni Gault&Millau kao i mnogi drugi, a ono što nije bilo ni malo lagano, naslijediti Denija Srdoča, s uspjehom je provela i nastavlja provoditi.
Posebna odlika Gabriele Filca je njezina ustrajnost na povezivanju izvorne poljoprivrede i gastronomske tradicije šireg podneblja na kojem djeluje Nebo, pa tako i spektakularno predstavljanje novog menua Neba lanjskog studenog organiziranog u Lici.
Filca je i tad naglasila kao ostaje ustrajna u svojoj misiji u kojoj namirnice za jela s njezinim potpisom uvijek moraju biti plod rada lokalnih poljoprivrednika.
Vodeći cilj njezine kuhinje “S farme na stol” danas je nagradio i – Michelin.
Širi tekst o novim Michelinovim zvjezdicama koje su stigle u Hrvatsku objavili smo ovdje.