Foto Istock
Ovo jelo poslužuje se toplo s listićima parmezana
Za ovaj recept uz rotkvice su korištene šparoge i mrkva. Umjesto klasičnog pečenja na tavi ova fritaja može se pripremiti i u pećnici.
Sastojci za 6 osoba: 1 ljutika, 360 g rotkvica, 250 g mrkve, 100 g očišćenih vrhova šparoga, 8 jaja, 70 g parmezan narezan na listiće, maslinovo ulje, sol, papar, svježi timjan
Priprema: Mrkve oguliti i narezati na jako tanke ploškice, rotkvice također. Ljutiku nasjeckati i dinstati oko pet minuta na laganoj vatri. Dodati mrkvu i nastaviti dinstati. Zatim dodati šparoge, rotkvice i listiće timjana.
Jaja razmutiti, začiniti solju i paprom i ubaciti u tavu s povrćem. Malo promiješati, poklopiti i pustiti da se zapeče. Zatim pažljivo okrenuti i zapeći s druge strane. Poslužiti toplo s listićima parmezana.