Neobičan seks trend

Figging: Novi seksualni trend koji u prvi plan stavlja đumbir

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Vjerovali ili ne, đumbir igra ključnu ulogu u spavaćoj sobiĐumbir je namirnica o kojoj se piše već godinama. Brojni su benefiti ove namirnice za naše zdravlje. Jeste li znali da đumbir postaje sve popularniji i u spavaćoj sobi. Pitate se kako? Otkrivamo što se skriva iz novog seks trenda pod nazivom “figging”. 


Đumbir  nije ni sladak, nije ni gorak, no jedno sigurno nije – ukusom neutralan. Upravo zbog njegovog specifičnog i jakog okusa ljudi ga ili vole ili ne. Stoga je posve jasno da vam iznad glave stoji upitnik kada u istoj rečenici pročitate “seks” i “đumbir”. 


Figging zapravo potječe iz BDSM svijeta, a cilj mu je pojačati seksualnu uzbuđenost uz pomoć đumbira. Naravno, već pretpostavljate da se đumbir ne koristi u vrućoj šalici čaja. Figging ljubitelji iz đumbira izrađuju dildo, a neki od njih čak i analne plugove. 
Vjerujemo da se pitate zbog čega bi netko danas izrađivao seksualne igračke kada je ponuda istih uistinu raznolika? Tajna leži u magičnim svojstvima đumbira. 


Naime, kako đumbir sadrži eterična ulja nadražuje sluznicu zbog čega ona postaje osjetljivija, a seksualna uzbuđenost je zbog toga poprilično intenzivna što vodi ka puno intenzivnijem orgazmu. 


Kada se koristi u obliku analnog pluga, đumbir stimulira živčane završetke, a osjećaj peckanja i topline zna trajati i do pola sata. 


Kako funkcionira figging?


Veliki korijen đumbira potrebno je detaljno oprati i oguliti. Nakon toga je potrebno ipak imati nešto spretnije ruke. Naime, uz pomoć noža je potrebno preoblikovati đumbir u falusni ili plug oblik. Prilikom korištenja ove vrste seksualne igračke stvara se osjećaj topline koji je posebno početnicima itekako uzbudljiv. 


Postoji i light varijanta ovog trenda. Ako ne želite koristiti sami korijen đumbira, poslužit će u prah. On se miješa s malo lubrikanta te se tako koristi u seksualnim igricama. Imajte na umu da korištenje đumbira u bilo kojem obliku može biti neugodan, čak i bolan. Stoga ako želite isprobati ovaj trend, to radite postepeno i oprezno.