Art&Wine

Kako vam zvuči slikarska zabava uz čašu finog krčkog rosé vina? Imamo prijedlog za vas

Mladen Trinajstić

Foto Borut Brozović

Foto Borut Brozović

Nova radionica Art&Wine bit će održana u Krku u povodu Međunarodnog dana ženaNakon što je lani, u okrilju programa rujanske manifestacije “Dani smokava” u Krku po prvi puta bila održana slikarska radionica “Art&Wine”, posevećena vođenom usvajanju i usavršavanju slikarskih vještina lokalnih kreativki i kreativaca, u tim svojim nastojanjima ohrabrenih i blago opuštenih popratnim uživanjem u kvalitetnome domaćem vinu, ista će se zabavna ali i edukativna radionička priča ponoviti i početkom ožujka.


Što donosi novo izdanje?


Kako nam je danas predstavila Ivana Kovačić, direktorica Tursitičke zajednice Grada Krka, spomenuta je ustanova u svojstvu organizatora pripremila novo izdanje tog zanimljivog, od javnosti lani i više no dobro prihvaćenog programa koji će se ovog puta upriličiti povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka.


Foto Borut Brozović
– Iako je prvotno bila planirana samo jedna takva radionica, upravo na spomenuti dan, zbog već na prvu njenu najavu iskazanog velikog interesa lokalnih kreativaca i kreativki, slikara amatera, odlučili smo se upriličiti još jednu takvu radionicu, i to dan ranije u odnosu na prvotnoplanirani termin, točnije 7. ožujka, predstavila nam je Kovačić.


Sate zabave, opuštanja ali i posvećivanja kreativnim izazovima slikarstva polaznicima ovog događanja priskrbiti će voditeljica Art&Wine radionica, samostalna umjetnica, slikarica i profesorica likovne kulture Alenka Goldner Sučić.


Foto Borut Brozović


Radionica na kojoj će se svi poklonici likovnosti, korak po korak, imati priliku okušati se u slikanju akrilnim bojama spomenutih će se dana odvijati u prostoru Male vijećnice Grada Krka (na Trgu bana Josipa Jelačića 2), uz početak zakazan u 17 sati.


Slikarska zabava uz čašu vina


Ovaj edukativni kulturno-zabavni program zamišljen je kao slikarska zabava uz čašu finog krčkog rosé vina, a koja ne zahtijeva prethodno slikarsko iskustvo i znanje.


Uz stručnu pomoć iskusne slikarice i likovne pedagoginje, u opuštenoj i poticajnoj atmosferi, zadatak će biti naslikati sliku u tehnici akrila na platnu, s time da je kao lajtmotiv radionice izabrano cvijeće koje zbog svoje simbolike i skrivenog jezika često biva idealnim darom upravo u povodu Dana žena, istakla je Kovačić.


Foto Borut Brozović


Pri tom nas je podsjetila i na činjenicu da su upravo floralni motivi jedni od najzastupljenijih u povijesti likovne umjetnosti, uopće. Sav materijal potreban za sudjelovanje u ovoj umnogome neobičnoj, zanimljivoj i pažnje vrijednoj slikarskoj radionici osiguravaju organizatori, a jedino što je na radionicu potrebno donijeti, zaključila je prva operativka krčkog TZ-a, malo je pobuđene kreativnosti, ljubavi prema likovnom stvaralaštvu i svakako – dobro raspoloženje.


Kako se prijaviti?


Zbog ograničenog broja polaznika, sudjelovanje u ovome programu potrebno je prethodno najaviti, i to e-mailom na: [email protected], odnosno telefonom na broj 051 220 226.


Radionica Art&Wine dio je velikog svjetskog pokreta popularizacije slikarstva i ostalih likovnih disciplina.