"Westie Klub Hrvatska"

“Druškanje” u Carevu kutku: Družili se i njuškali zapadnoškotski terijeri

Zlatko Horvat

Druženje zapadnoškotskih terijera u Zagrebu

Druženje zapadnoškotskih terijera u Zagrebu

U Carev kutak nas je došlo stotinjak vestića, jedan gospodin je došao čak iz Njemačke

ZAGREB  U Carevu kutku u Blatu pored Zagreba održano je treće “druškanje”, druženje i njuškanje zapadnoškotskih terijera – “westiea”.


Slavica Vrljić – Vita, Jasminka Igrc Barčić i Narcisa Vukoja, administratorice i moderatorice facebook stranice “Westie Klub Hrvatska”, okupile su dio članova s njihovim ljubimcima, što je bila prilika za njihovo upoznavanje “uživo”, razmjenu iskustva i uživanje u prekrasnom danu. Oni koji su imali najveći broj objava na facebook stranici, dobili su i prigodne darove.


– Svake godine nas je sve više i više, ali brojke nam nisu bitne. Važno je da se zabavimo – kaže Slavica Vrljić.


“Westie Klub Hrvatska” ima više od 750 članova.


– Uključeni su vlasnici westiea, oni koji su to bili i uživaju nas pratiti. Oni na našim stranicama nalaze utjehu i jako veliku podršku. I ovdje su se okupili oni koji više nemaju vestiće. U Carev kutak nas je došlo stotinjak vestića, jedan gospodin je došao čak iz Njemačke. On je inače udomio ženku westiea iz Hrvatske, koja više nije mogla kotiti. Željeli smo da ima lijepu mirovinu i javio se gospodin iz Njemačke i došao po nju. Došao je sada prvi put i rekao da ovoga kod njih nema.


– Prva dva okupljanja održana su na Bundeku. Prve godine bilo nas je pedesetak. Druge godine nas je bilo sedamdeset i tu su krenuli problemi u stilu da se ne smijemo okupljati. Na “faceu” smo tražili preporuku neke livade. Javio nas se gospodin Car i rekao da dođemo pogledati Carev kutak. Mi to nismo mogli financirati, a on nam je to ustupio besplatno – dugoročno. Bio nam je to dobar vjetar u leđa. Uvijek se dogovorimo da netko nešto donese. Od domaćih stvari za pojest i popiti, da se možemo zabaviti i mi i psi, koji nisu nabrijani, ne tuku se. Stvore se velika prijateljstva… Savršeno uživanje koje opušta. Ovakva druženja ispune srca i dušu.


Njena kujica je došla iz Rijeke. Vita. A kako drugačije.


– Moju Vitu dobila sam na dar, jer se dogodila slučajno. Nije bila iz planiranog legla.


Chiro, Vita, Nora, Benđi, Rony, Rea, Casper, Frida, Bruna, Zeus, Švrćo, Mimi, Sky, Johnny, Becky, Tonko… Sve su ljubimci koji su stigli na druškanje. Neki su upoznali svoju braću ili sestre, neki su se zaljubili…