Istraživanje pokazalo

Evo koliko često žene glume orgazam: Podaci iz nove studije, mogli bi vas iznenaditi

Life

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Sve samo dobra gluma? Istraživanje je pokazalo koliko često heteroseksualne žene glume orgazam.Kultna je scena iz filma “Kako je Harry sreo Sally” u kojoj glumica Meg Ryan u jednom restoranu u New Yorku glumi orgazam brojnim muškarcima je otvorila oči. Da, žene fejkaju. Zašto? Svaka pojedina žena ima svoj osobni razlog. A jedna studija je pokazala da je skoro svaka žena barem jednom u životu glumila orgazam. 


Studija provedena na 463 heteroseksualnih žena prosječne dobi od 38 godina je potvrdila da u svakoj ženi čuči jedna Sally. Možda to ne čini u restoranu uz publiku, ali vrišti u spavaćoj sobi. 


Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu “Archives of sexual behaviour” pokazuje kako je na broj ispitanih žena svaki treći orgazam zapravo samo dobra gluma. 
Autorica studije, dr. Emily Harris sa Sveučilišta Queens iz Kanade objasnila je da to čine najčešće žene koje imaju problema s postizanjem orgazma, ali i one koje vjeruju kako ih je partner prevario. 


Česti razlog jest i nesigurnost i manjak samopouzdanja, ali su ispitanice naglasile kako ne znaju kako o tom problemu pričati sa svojim partnerom. Stoga kako ne bi povrijedile osjećaje svog partnera, najčešće glume orgazam. 


Također su istaknule da znaju čak glumiti zbog partnerovog uvjerenja da je dobar ljubavnik, stoga mu ne žele “pokazati” suprotno.


Istraživanje je također pokazalo kako žene, koje se deklariraju kao feministice, manje glume u spavaćoj sobi, od onih koje se ne zalažu za feminističke vrijednosti.


Stručnjaci objašnjavaju kako je svakako razlog tomu što feministice više pričaju te su otvorenije po pitanju vlastite seksualnosti, dok one koje to nisu imaju često sramežljiv pristup seksu i eksperimentiranju, stoga teško znaju na koji način postići orgazam.