Hit destinacija

Englezi otkrili idealnu balkansku državu za ljetovanje: “Predivne plaže i jeftini kokteli!”

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

"S troškovima života koji se povećavaju, bukirali smo let s Gatwicka i nadali se povoljnom i veselom ljetovanju", opisuje putnica

Novinarka britanskog The Suna opisala je svoje oduševljenje otkrivanjem “idealne europske” države za ljetovanje gdje su “plaže predivne, a kokteli jeftini”.


U uvodnom dijelu teksta napisala je da Albanija nije prva država koja padne na pamet nekome tko planira ljetovanje. Nakon što je više puta vidjela i čula za ovu državu, odlučila ju je i sama posjetiti.


Svoje je putovanje započela u glavnom gradu Tirani, gdje se vozila niz planine do kristalno plave nijanse mora u mjesti Ksamil.


“S troškovima života koji se povećavaju, bukirali smo let s Gatwicka i nadali se povoljnom i veselom ljetovanju. I upravo smo to i dobili”, piše novinarka.


Naglasila je da je umalo plakala od sreća otkrivši da su kokteli u gradu Vlore tridesetak kuna.


“Ne samo da su pića jeftina već je i hrana koja se može opisati kao mješavina susjedne grčke i talijanske kuhinje”, kazala je.


U nastavku reportaže opisala je i smještaj kojeg su većinom tražili preko aplikacije Airbnb te brojne aktivnosti koje Albanija nudi za aktivni odmor.


“Spokojna, pitoreskna i najvažnije – idealna za one koji štede, Albanija postaje hit mjesto za ljetovanje 2023”, zaključila je dodavši da sa jeftinim koktelima, ne možete pogriješiti.