SS24

Daniel Lee predstavio drugu po redu kolekciju za Burberry i osvježio brend mladenačkom vizijom

Lucija Sučić

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Na londonskoj pisti modeli su šetali zelenim tepihom pa su se mnogi zapitali: radi li se o novoj boji brenda?

Još jedan dan u okrilju Londonskog tjedna mode bliži se kraju, ovoga puta obilježen novom kolekcijom britanske modne kuće Burberry i vizije novog kreativnog direktora Daniela Leeja koji je titulu ponosno preuzeo u listopadu prošle godine od Riccarda Tiscija, koji je prethodno bio na čelu luksuznog brenda.


Ovo je bila dizajnerova druga po redu kolekcija koju je osmislio za Burberry, a pritom i najbogatija do sada te je još jednom pokazao kako izgleda modernizacija Burberryjeve etikete te kakvu viziju dizajner ima razmišljajući o brendu u suvremenom svijetu.


Nova razina


Na londonskoj pisti modeli su šetali zelenim tepihom pa su se mnogi zapitali: radi li se o novoj boji brenda? Hoće li zelena zamijeniti kultnu plavu?


Leejeva kolekcija prije svega odiše profinjenošću, elegancijom i točno pogođenom dozom klasike, te je dizajner u mnoge od modnih komada ukomponirao motiv s isprepletenim karikama što daje naslutiti Burberryjev print za nadolazeću sezonu.


Baš koliko treba – Lee je s ovom kolekcijom uspio Burberry podići na jednu posve novu razinu i brend osuvremeniti uglađenom dozom mladenačkog, no istovremeno bezvremenskog stila.