Neodoljivo ukusan

Brzi ljetni recept: tarte tatin s rajčicama i feta sirom

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Ovaj ljetni recept gotov je u manje od pola sata

Bilo za doručak brunch ili večeru – svježe ispečen tarte tatin je uvijek dobra ideja. Još ako je napravljen sa sezonskim namirnicama koje su bogate okusom, obrok je neodoljivo sočan i ukusan. 


Ako ste u potrazi za brzim, ali aromatičnim novim jelom za ljeto, donosimo jednostavan recept za tarte s rajčicama i feta sirom.



Sastojci: 


  • 1 pakiranje listanog tijesta
  • 1 jaje
  • ½ bloka feta sira
  • 2 jušne žlice grčkog jogurta
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • Papar, sol i kopar
  • 2 šalice svježih rajčica po izboru
  • Šaka svježih začina (peršin ili bosiljak)


Priprema: 


Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Otvorite listanog tijesto i rasporedite listove. 


U kalupu za pite raspodijelite tijesto. Tijesto premažite umućenim jajem.


Dno pecite oko 15 minuta dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. 


U blenderu pomiješajte feta sir, jogurt i ulje, a ako je potrebno, dodajte još jogurta ili ulja. Dodajte narezan češnjak, sol i papar. Na kraju dodajte kopar.


Rajčice operite i narežite na srednje tanke kriške. Sve dodajte u tarte tatin i zapecite još pet minuta u pećnici. Ukrasite svježim začinima.