Ljubav na prvo kušanje

Bogati sangrija kolač za pravi ljetni užitak

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Poslastica koja će donijeti poznate okuse u novom izdanju na vaš stol



Sangria se u ovom receptu pretvara u ukusno dekadentnu tortu, koja se može pohvaliti svim ljetnim okusima voća i crnog vina, klasičnog španjolskog koktela. Sangrija kolač se priprema lako, a slasni zalogaji nestaju u trenu.


Sastojci


  • 100g krušaka, oguljene i nasjeckane
  • 100g breskve ili nektarine, oguljene, odvojene od koštica i nasjeckane
  • 100g jagoda, oljuštenih i nasjeckanih
  • 100g trešanja, odvojene od koštica i nasjeckane
  • 280g šećera
  • 225g maslaca, omekšanog
  • 1 naranča, samo zest
  • 150 ml crnog vina
  • 225g brašna
  • Pakiranje 100g mljevenih badema
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 srednja jaja
  • Liker od naranče od 50 ml
  • 1 žlica granuliranog šećera

Ukrasiti


  • 1 mala naranča, izrezana na kriške
  • 1 limun, izrezan na kriške
  • šaka jagoda (po želji)
  • šaka trešanja (po želji)
FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash




Priprema


KORAK 1


Kruške, breskve, jagode i višnje ubacite u posudu i pospite preko 50 g šećera. Promiješajte, a zatim ostavite 30 minuta da se macerira.


KORAK 2


Zagrijte pećnicu na 180C i podmažite i obložite dno i stranice okruglog kalupa za torte s labavim dnom od 23 cm s pergamentom za pečenje.


KORAK 3


Preostali šećer, maslac, koricu naranče i 100 ml crnog vina prelijte u veliku posudu i tucite električnom pjenjačom dok se dobro ne sjedini. Dodajte brašno, bademe, prašak za pecivo i jaja, pa opet istucite dok ne postane glatko. Dodajte pola nasjeckanog voća i 1 žlicu tekućine iz posude te lagano promiješajte žlicom da se sjedini. Smjesu stavite u pripremljeni lim i zagladite vrh tako da smjesa bude ravna.


KORAK 4


Pecite u sredini pećnice 1 sat – 1 sat 15 minuta dok ne naraste, postane zlatno. Pokrijte folijom ako kolač počne previše gorjeti. Jednom ispečeno, ostavite u limu 15 minuta prije nego što ga prebacite na rešetku da se ohladi.


KORAK 5


Nakon što se kolač dovoljno ohladi, ali idealno je i dalje topao, zagrijte preostalo crveno vino i liker od naranče zajedno s granuliranim šećerom u tavi dok se ne otopi, podignite vatru i kuhajte nekoliko minuta dok ne postane sirupast. Preokrenite tortu i naslažite ostatak voća na vrh torte, a zatim prelijte gaziranim sirupom.


KORAK 6


Ako želite, ukrasite kriškama naranče i limuna, zajedno s dodatnim jagodama i trešnjama. Poslužite s ​​kremom ili kvalitetnim sladoledom od vanilije.