Otvara pogled

Beauty trend: Jednostavan trik sa sjenilom za oči za blagdanski make up

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Sjajne blagdanske boje na vašim očima.Za vrijeme najljepšeg doba u godini, počinjemo se sve češće šminkati. Najpopularniji je make up na očima, a za to postoji jednostavan razlog. 


Prije svega jače našminkane oči uvijek izgledaju svečanije i elegantnije. S druge pak strane kako tijekom blagdana na (ne)sreću jedemo češće i više, većina žena preferiran prirodan look na usnama. Često nanosimo tek balzam za usne u crvenoj boji. 


Stoga više pozornosti pridajemo izgledu očiju. No, dok je šminkanje usana još jednostavno (odaberemo omiljeni ruž i samo ga nanesemo), šminkanje očiju ipak zahtjeva nešto više vještine. Barem ako želite da finalni rezultat izgleda besprijekorno. 
One manje vješte ruke među vama, ostavit će tuš i olovku za oči sa strane, a glavnu ulogu će dati sjenilu za oči. S dobrom paletom možete napraviti prava čuda na očima. 


Sa sjenilom za oči  možete kreirati posve dramatičan smokey eyes izgled ili pak možete proizvode koristiti u ulozi olovke/tuša za oči. Sve što vam je potrebno je mali kist s kojim ćete umjesto olovke/tuša nanijeti sjenilo. U ovom slučaju ne morate biti posve precizni, a efekt je jednako dobar. 


FOTO: Oči možete ukrasiti i šljokicama


Najnoviji trend u make up svijetu je naglašavanje unutarnjeg dijela očiju. Ovaj način šminkanja ostavlja fantastičan efekt i uvijek djeluje glamurozno. 


Prilikom šminkanja često zanemarujemo unutarnji dio oka, no korištenjem pravih nijansi sjenila možete postići nevjerojatne efekte. Nos prirodno zaklanja svjetlost na unutarnji dio očiju, zbog čega pogled zna djelovati zatvoren. Uz pomoć ove tehnike šminkanja ćete posve otvoriti pogled. 


Zašto je ovaj način šminkanja popularan za vrijeme blagdana? Razlog je veoma jednostavan. Kako bismo dodatno naglasili taj dio očiju, koristimo svijetle i blještave boje, a to tako dobro pristaje u ovo doba. Vodeće je pravilo da uvijek u kut oka ide svjetlija nijansa od onih na ostatku kapka.


Koristite zlatne ili brončane nijanse, a pogriješiti nećete ni s decentnim šljokicama. Ono na što trebate pripaziti jest korištenje sjajnih tekstura, a izbjegavajte one mat. Također i na taj dio oka nanesite podlogu za sjenila kako bi ono trajalo što duže.