Miss ljepote

Alternativno Svjetsko prvenstvo u Kataru: beauty natjecanje u kojem se za titulu bore deve

Lucija Sučić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Katar vrvi natjecanjima ove godine, no ovo je definitivno posebnoKatar ima veoma plodan period u pogledu natjecanja, a osim Svjetskog prvenstva domaćin je još jednog visoko profilnog natjecanja, u kojem se za titulu missice natječu deve. Ovogodišnje natjecanje održalo se u Mzayenu, u katarskoj pustinji koja je udaljena oko 25 kilometara od Dohe, gdje se trenutno održava Svjetsko nogometno prvenstvo.


Radi se o vrlo ozbiljnom natjecanju koje je sponzorirano od strane Ministarstva sporta i mladih u suradnji sa lokalnim organizatorom Svjetksog kupa. Čak postoji i dežurni liječnik koji osiguravao da životinje ne koriste botox kako bi bile ljepše.


Ovakvi se događaju često organiziraju diljem Bliskog istoka, gdje postoji snažna povezanost ljudi i deva. Ovogodišnja pobjednica je deva Nazaa’a, koja je svojom ljepotom i gracioznošću odnijela titulu i okrunjena paradirala ukrašena draguljima i dragim kamenjem.Jassim al Kuwari dio je obitelji u čijem je vlasništvu pobjednica, te je objasnio kako se prema devama odnose kao prema članovima obitelji.


Uključene su i nagrade: pobjednica, drugo i treće plasirana deva dobivaju pehare, a vlasnici novac, pa je tako Nazaa’a obitelji priskurbila skoro 400 tisuća kuna (55 tisuća dolara), prenosi Huffpost.